HIKARI

Weekday想搵間餐廳同朋友聚吓,經過見到呢度12月每晚都有Live Band,而嘢食又幾吸引就入咗嚟☺️今次嘅主唱除咗有唱經典嘅英文歌,都有唱流行嘅廣東話歌,基本上都係大家熟悉嘅音樂,所以一路聽住一路食都幾開心!⭐️油封法式羊架雞油菌意大利飯 - $168呢度嘅羊架比較特別,唔會用好重嘅香料、鹽個啲去醃製,令人感覺無咁重口味,真係食到羊肉本身嘅味道咁!而且啲羊架唔會太大羶味,令本身唔鍾意食羊肉嘅朋友都夠膽嘗試!意大利燴飯食落好creamy,奶味香得嚟個飯唔會太鹹太甜,配埋羊肉食啱啱好!⭐️自家製BBQ汁燒豬肋骨 - $78個BBQ汁有少少煙燻味,味道甜甜而微辣,豬肋骨都處理得好好,肉質柔軟,配埋個醬汁真係無得輸!另外搭配左椰菜絲同蘿蔔絲做成嘅沙律,兩樣嘢夾埋一齊食令口感更加清爽😋⭐️軟心巴斯克蛋糕 - $78蛋糕表面精緻,一入口個cake已經融化緊,而濃厚奶香亦隨之釋放出嚟!真係有比佢驚艷到😋另外亦搭配左粒酒冧味嘅車厘子,同個蛋糕都好夾!⭐️熱朱古力 - $12 (跟餐-$30)估唔到連熱朱古力都有拉花!仲要係感覺好難、要好高技巧嘅圖案!睇落似跳跳虎🤣?朱古力唔洗額外落糖,飲落去奶味都幾重的

油封法式羊架雞油菌意大利飯

⭐️油封法式羊架雞油菌意大利飯 - $168

自家製BBQ汁燒豬肋骨

⭐️自家製BBQ汁燒豬肋骨 - $78

軟心巴斯克蛋糕

⭐️軟心巴斯克蛋糕 - $78

熱朱古力

⭐️熱朱古力 - $12 (跟餐-$30)
估唔到連熱朱古力都有拉花!仲要係感覺好難、要好高技巧嘅圖案!睇落似跳跳虎🤣?朱古力唔洗額外落糖,飲落去奶味都幾重的!

🇭🇰HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
油封法式羊架雞油菌意大利飯
自家製BBQ汁燒豬肋骨