2019-09-02
經過一季辛苦嘅努力,當然要去食吓好嘢啦,今次揀咗喺鉄人旨花既鐵板燒!地方分開廚師發辦和鐵板燒,地方很大坐得亦舒服!前菜新鮮蕃茄,沙律菜配油醋汁,很開胃,十分健康!南極白鱈,師傅先將魚皮切開,煎至薯片般脆,魚肉口感結實,配上少許胡椒和岩鹽,能吃到魚肉本身的獨有香味!生猛澳洲青龍蝦🦞即劏即燒,蝦肉在鐵板上仲微微郁動,配上師傅特製的海膽蝦膏汁,每件蝦肉也能沾上蝦膏醬汁,很邪惡,鮮味無比!白蘆筍配忌廉汁,簡單得來又不失貴氣!熊本頂級和牛,雪花般肉紋,五成熟便可,用上即磨芥辣和岩鹽,味道卻很夾,加上日本南瓜和茄子等配菜一齊食不會覺得油膩!清酒雞湯,火燒蒸發了清酒嘅酒精,湯底味道比較清甜!和牛炒飯,炒得乾身,粒粒分明!紅豆雪糕不會太甜這裏新裝修,抽風亦很好,不會全身油煙味,師傅不會煮到過火,調味方面亦很健康,大部份只用少許鹽和少許醬油調味,可以保持食物嘅原汁原味!店長和廚師經常都會和客人互動,氣氛很好呢!
地方分開廚師發辦和鐵板燒,地方很大坐得亦舒服!
前菜
新鮮蕃茄,沙律菜配油醋汁,很開胃,十分健康!
白蘆筍配忌廉汁,簡單得來又不失貴氣!
清酒雞湯,火燒蒸發了清酒嘅酒精,湯底味道比較清甜!
和牛炒飯,炒得乾身,粒粒分明!
紅豆雪糕不會太甜