2024-11-05
今日同屋企人黎左呢度食飯,其實之前係因為有同事帶路過黎食過1次,試過唔錯,仲要九龍區有新鮮海鮮食就難上加難。呢度搭車都尚算方便,加上啲位夠闊落,所以坐得舒服唔使迫(依家都幾難搵,所以每次屋企聚會都有啲頭痛邊度食飯好)呢度嗌既餸都夠晒大碟。上次食完今次再嗌既有西芹焗魚卜同川麻魚頭湯。其實我本身唔好食魚卜,但呢度既魚卜係成功令我改觀左,個廚師整得唔腥之餘仲好好食,西芹爽脆,魚卜淋得黎之餘夠入味。但最最最正係個燉湯(諗起又想飲🤤)因為魚頭我覺得都幾難自己煲唔腥。呢度一拎上黎就睇到勁足料,而且成煲咁上,我同屋企人一人一碗飲完仲有淨(最後打包左返屋企繼續飲🤭),講真係九龍區好難搵到咁新鮮既海鮮食,坐得闊落之餘最緊要係可以慢慢坐,我地大大話話坐左成2個幾鐘都無催過。今次一共叫左7個餸,呢道既餸真係幾大碟所以食唔晒😅😅下次我會再黎呀,因為食左2次都未食晒佢地既菜式🤭
上次食完今次再嗌既有西芹焗魚卜同川麻魚頭湯。
其實我本身唔好食魚卜,但呢度既魚卜係成功令我改觀左,個 廚師整得唔腥之餘仲好好食,西芹爽脆,魚卜淋得黎之餘夠入味。
下次我會再黎呀,因為食左2次都未食晒佢地既菜式🤭