朋友生日一行8人一定要預早訂位,訂了晚上8點,上到去見到企滿人等位,有坐係到飲茶食小吃等位,好彩我哋預早訂咗位唔洗等就有枱了。服務員先比個圍裙再拿了保鮮袋,濕紙巾,頭髮橡筋圈給我們用,介紹用ipad點餐,任飲(檸檬茶, 柑桔水,熱豆漿)每位要加$15,自助調味醬料每位$18 (隨你需要)。點了四格海底包括豬骨湯,糊椒湯,蕃茄湯底好夠味,麻辣湯是標準麻再加辣,可能我食得辣,第一啖食落口夠晒辣但唔會即刻上腦標汗口麻的感覺。我哋點了每人任飲,服務員會不停主動幫我們加飲品,各樣食物都新鮮,安格斯肥牛肉質夠滑,香菇貢丸和芝士牛丸好味,油條就唔夠脆,當灼蝦時,還主動話幫我們剝蝦殼, 服務真係好。因有朋友生日, 問過海底撈說不會加收切餅費,咁就買咗個蛋糕去到交比服務員,跟住會比回一個號碼牌你,到食飽就通知拿蛋糕給我們,我們通知拿蛋糕後,跟住就見到一個服務員拿住蛋糕行來,一個拿生日燈牌,一個拿住生果盆,一個拿住禮物,一齊唱住生日快樂,好好氣氛呀,朋友收到海底撈的生日禮物,打開來看是一包蕃茄湯底和一個保溫水樽,好開心好驚喜呀! 整體大家都好滿意,食物和服務都好好,如果下次有朋友生日也會來食,只要預早訂位食8點或8點半會好些,我們食超過兩小時也沒有通知我們埋單,因沒有太多客在外等位的關係。
2019-06-29
慶祝紀念