2008-12-31 57 瀏覽
兩公婆食野最好去飯茶,呢次係十二月廿五號去飲茶,下午茶時段竟然唔多駛等位。仲好,好快就有得入去食野喇!我地叫左叉燒酥(我飲茶必食),蝦餃,鳯爪,韮菜餃。仲叫左一個叉燒燒燒脾飯,甜品叫左湯圓.....細點但有成八粒!好抵食!好重薑味!賣飛佛。叉燒酥我個人鐘意食長形幼身的,佢呢度係半月形,我覺得唔夠入味,外面太DRY, 只有入面中間有料,並未能滲透整個酥。蝦餃好味的,皮滑,蝦爽。鳯爪不過不失啦!韮菜餃唔好味,唔知自己放左乜野入口咁,我諗係調呆0個方面差了點,太淡。叉燒燒鵝脾飯都OK啦!唔係特別好味,講真,好難0係酒樓食到好好味既燒味。總括黎講去呢度歎茶唔會失望,但又唔會喜出望外啦。