2019-12-16
聖誕就到, 正日果幾日我同另外2個好朋友都各有各精彩,所以就響今日提前慶一個祝啦其中一個朋友提議去DAZZLING CAFE, 我之前都想去, 但次次見到門口排哂隊就即轉身離開,今日我地就企響佢門口等佢開門做第一台既食客入到去環境舒服預祝聖誕, 就緊係要食CHRISTMAS SET啦醬汁份量岩岩好, 菜亦夠新鮮爽脆雞腿煎到皮脆, 可惜肉質有d乾, 無哂肉汁初時我地以為係一個墨西哥風味圓形果種pizza,但上台時見到係tortillas, 真係勁開心topping有吞拿魚沙律同埋開胃酸球茄粒,不過塊tortillas外層烤得脆卜卜, 入面夾住綿綿既cheese,唔落 topping已經好好食明太子我至愛 食得出明太子既咸香, ,再 配埋蟹籽, 忌廉汁同柴菜,每一啖都係幸福既感覺我地怕唔夠食, 跟價可加$75多選一個意粉,蒜香味足夠, 但因為無醬汁, 所以入口有d乾, 其實味道唔差既,但同明太子比, 就有點失色了因為餐只包2杯飲品, 所以我就另外叫左呢杯mixed berry smoothie,杯飲品既裝飾真係好靚!! 小朋友見到一定勁開心,佢唔止得個樣, 莓味仲好濃郁, 甜度都剛好, 我
所以就響今日提前慶一個祝啦
其中一個朋友提議去DAZZLING CAFE,
我之前都想去, 但次次見到門口排哂隊就即轉身離開,
今日我地就企響佢門口等佢開門做第一台既食客 入到去環境舒服 預祝聖誕, 就緊係要食CHRISTMAS SET啦
雞腿煎到皮脆, 可惜肉質有d乾, 無哂肉汁
但上台時見到係tortillas, 真係勁開心
topping有吞拿魚沙律同埋開胃酸球茄粒,
唔落 topping已經好好食
食得出明太子既咸香, ,再 配埋蟹籽, 忌廉汁同柴菜,
每一啖都係幸福既感覺
蒜香味足夠, 但因為無醬汁, 所以入口有d乾,
其實味道唔差既,但同明太子比, 就有點失色了
杯飲品既裝飾真係好靚!! 小朋友見到一定勁開心,
佢唔止得個樣, 莓味仲好濃郁, 甜度都剛好, 我係ko哂成杯 朋友既strawberry milk shake, 但佢個中文名改得好怪 另一個朋友點既熱飲, 佢讚口不絕
話唔甜又夠香
我地要求點品最後先上, 好靚勁靚, 真係勁岩呃like,
可惜呢個甜品只係得個樣.....
個蜜糖吐司, 我以為係一向食開果類, 入面係切哂一粒粒, 又焗到脆脆果隻,
但佢呢個無咩誠意, 除左表層食唔出蜜糖烤焗過既香脆之外,
佢成個切都無切過, 係有d失望...... 食左咁多野都只係$500幾, 呢個聖誕餐真係幾抵食
其實成餐飯感覺都好好, 但中間發生一件小插曲,
就係我朋友見無位放置隨身物品, 就響角落放後備櫈既位置拉一張過黎想放野,
但突然有個黑口黑面既男侍應話我朋友唔可以咁, 比左個籃我朋友, 叫佢將d野放地, 繼而拉走張櫈...
到我地走既一刻, 果排後備櫈根本都無用過, 其實係咪有d野可以通融一下?
又或者真係有需要時, 先要求拎番張櫈?
可能係公司指引, 佢需要咁做, 但佢既態度可以改善下, 令食客無咁難受吧