2023-04-11
嗰日為咗陪友人買電腦野係深水埗鴨寮街行咗成日,行完終於開口話會請我食餐好嘅答謝我,我當然唔會放過呢個好機會啦!點知佢話原來一早揀好餐廳,連菜式都預定好!呢個驚喜好好啊!呢間有格調嘅泰國餐廳,係行宮廷風,用咗好多金色做襯托,主色就係黑色。座位唔多,但勝在啲野好好食!我最鐘意就係個要預訂嘅咖哩炒蟹$599!超級大碟,好多肉,食落啖啖肉好過癮!咖哩夠creamy,係我鐘意嘅味道。另外個豬碎肉生菜包都好好食,用左新鮮豬,真係食得出!老闆話啲山菜要浸幾個鐘先會脆,我好appreciate d 生菜有洗過但又唔會好似其他某餐廳咁滴哂水,肉碎肥瘦適中,夠入味,加埋新鮮生菜一齊食,口感同味道都有層次感。甜品就必定叫芒果糯米飯架啦,呢到個芒果香甜,糯米軟硬剛剛好,配埋椰汁一流!個椰汁唔係出面水汪江偷工減料嘅款,相反好濃郁。不過呢樣都係要預訂嘅,$128。另外呢到每碟野都有大量蔬菜做配菜,好適合我呢到蔬菜愛好者!
另外呢到每碟野都有大量蔬菜做配菜,好適合我呢到蔬菜愛好者!