2016-11-15
今次去朋友仔住既附近試呢間潮派西餐同西環區有少少格格不入既感覺但正正係咁 令人更想試吓! 首先侍應就端上麵包 話係免費既而正正就係menu上既Beer Bread ($38 / 免費)個麵包幾好食 無話硬到咬唔到!點左三個菜share首先黎個Tartare of Wild Hereford ox heart, egg yolk puree ($178)牛肉他他配蛋黃撈埋黎食幾滑 而好易入口無好重既牛肉味 唔講可能會以為食緊魚生 值得一試!第二道菜就係Charred corn, clams, slow cooked egg, katsuobushi ($168)有粟米 再加溫泉蛋 同蜆好食係好食但我覺得自己係屋企都做到 呢個價錢好似有些少貴 即係性價比較低...再黎就係Spaghetti and Meatballs ($278)可能係比較失望既一碟肉丸好似無太大驚喜無肉丸應有既口感似係一舊肉既質感要注意既係此Spaghetti非平時的意粉menu也寫明了用豬皮做的但同樣地 我又食唔出似意粉但又唔似豬皮 其實當時候我都係度搵究竟豬皮意粉係邊如果可以加多少少 可能會好些所以呢度菜有少許失望最
同西環區有少少格格不入既感覺
但正正係咁 令人更想試吓!
首先侍應就端上麵包 話係免費既
個麵包幾好食 無話硬到咬唔到!
牛肉他他配蛋黃
但同樣地 我又食唔出似意粉
但又唔似豬皮 其實當時候我都係度搵究竟豬皮意粉係邊
如果可以加多少少 可能會好些
所以呢度菜有少許失望
呢個價錢 做得麻麻地...
無驚喜...
題外話/補充資料:
記住無加一 所以要另外tip架!