2020-06-14 153 瀏覽
今日同幾位朋友係新城市閒逛, 係幾間餐廳中見到呢間食神叉燒, 幾有港式風味, 於是一試, 一試就領野。我地叫左叉燒一丁同埋燒鵝瀨, 先講叉燒一丁, 叉燒激瘦, 而且沒有什麼味道, 放埋係個出前一丁上面, 味道同賣相都認真麻麻。而出前一丁既都可以煮到唔好食亦相當考技術, 相信大家自己屋企整亦會較出色。燒鵝瀨相對黎講正常, 係個湯極清淡, 基本上係冇味, 如果你追求冇味精, 相信會非常喜歡。結論: 食神準備既叉燒就冇咩驚喜, 反而係呢個質素下, 仲有加一服務費, 令我地一行人都非常SURPRISE 。係咁大競爭既地方, 希望店舖能提升返應有既水準。

題外話/補充資料: 題外話, 食神係咪放左假, 要follow up下佢既叉燒。
2020-06-14