餐廳: Poke Go (漆咸道南)
資訊:

2023-05-20 83 瀏覽
近幾年香港都好流行食Poke,Poke 中文係夏威夷蓋飯,主要食材有新鮮嘅海鮮,配上大量嘅新鮮蔬菜同埋豆類,冇太多嘅烹調方式,再加上唔同嘅醬汁。今日就試下尖沙咀依間Poke Go,餐廳環境特別,有少少去咗度假嘅感覺😄OHANA HKD108 - 食材有三文魚、沙律菜、櫻桃蕃茄、溫室青瓜、甜粟米、蜜糖芥末醬、芝麻同埋果仁。留意呢款係冇壽司飯嘅!如果想食飯可以選擇其他。因為呢款無壽司飯,所以食落嘅感覺就似沙律,配上新鮮嘅三文魚同埋其他配料,加上醬汁,有好豐富嘅口感。最欣賞就係三文魚切得大大嚿,食落超滿足!亦都吸收到足夠嘅蛋白質,如果想食得健康啲都可以考慮。不過減肥就要計埋佢醬汁嘅卡路里啦!