2023-04-26
放假周圍去~約朋友去左上環一間位於差館上街嘅一間cafe:Paintable Cafe食tea☕️~🥰❤️溫泉蛋三文魚無花果沙律沙律內有辣黑胡椒和酸甜沙律醋。沙律菜十分爽脆唔苦三文魚新鮮唔會太鹹無花果甜加入溫泉蛋,沙律入口更滑。❤️青醬松子仁扁意粉意粉軟硬適中,撒上了芝士絲和松子,食落更有口感。還有車厘茄,為意粉添上一份清新的感覺。❤️英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬(任選兩款),揀左:「川寧伯爵茶」和「宇治抹茶配朱古力粒」兩款鬆餅都好香茶味。「宇治抹茶配朱古力粒」宇治抹茶另外加上朱古力粒,茶味之外添上了朱古力的甜~🥰錦上添花💐😍兩樣都係我鍾意嘅野!❤️喜歡的可以塗上旁邊的玫瑰蜂蜜堅果醬。店員說此醬是他們自製的,幾特別,甜甜地不錯👍🏻。❤️彩虹乳酪🌈淺藍色的乳酪、藍色的藍莓🫐、綠色的奇異果🥝、黃色的香蕉🍌、橙色的柑🍊、紅色的石榴子,七彩繽紛😍,令人看見心情也開朗起來😄。乳酪夠酸令奇異果顯得甜。燕麥脆卜卜。還有提子乾。柑甜又多汁。❤️Hojicha Latte(Hot)成日飲Matcha Latte,見佢呢度難得有Hojicha Latte就試下。茶呈深啡色接近黑色,很濃厚。上有美美的拉花~😍
❤️溫泉蛋三文魚無花果沙律
沙律內有辣黑胡椒和酸甜沙律醋。
沙律菜十分爽脆唔苦
三文魚新鮮唔會太鹹
無花果甜
加入溫泉蛋,沙律入口更滑。
❤️青醬松子仁扁意粉
意粉軟硬適中,撒上了芝士絲和松子,食落更有口感。
還有車厘茄,為意粉添上一份清新的感覺。
❤️英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬(任選兩款),揀左:
「川寧伯爵茶」和
「宇治抹茶配朱古力粒」
兩款鬆餅都好香茶味。
❤️彩虹乳酪🌈
乳酪夠酸令奇異果顯得甜。
燕麥脆卜卜。
還有提子乾。
柑甜又多汁。
❤️Hojicha Latte(Hot)
茶呈深啡色接近黑色,很濃厚。
上有美美的拉花~😍