2021-02-25
新穎素雪糕🍦因為火龍果雪糕而出名嘅呢間野我記得第一次去排長龍,到我嘅時候已經冇晒火龍果味今日終於再嚟食,我見人哋個筒雪糕太大杯,於是朋友就叫咗個生果杯,方便食唔使食到周圍都係 $48+$12=$60我同朋友講火龍果味好火龍果,佢笑我,但佢食完之後佢話明我講咩,杯雪糕真係好火龍果啊而我就唔想食咁大杯雪糕,就叫咗一份套餐, 2 mini+1 野飲$88今日佢有四隻味,火龍果我朋友叫咗,榴槤我唔食,所以叫埋兩隻味抹茶+豆奶+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶呢兩隻雪糕冇火龍果咁特別,但都幾入味👍👍嘢飲第一啖飲落去鹹鹹地,再飲落去奶蓋嘅時候奶度好夠,之後飲到火龍果味,再飲到烏龍茶味,加埋一齊飲好特別,好新奇好有趣未食過素雞蛋仔$48,而佢嗰日有朱古力味,雞蛋仔好脆,食落去好香朱古力味,完全唔知道同普通嘅有咩分別,一樣咁好食之前見幾多人介紹嗰卷物,叫咗一份套餐,日式麻醬烤豆腐卷+雜莓沙冰$88我覺得好好食,因為好鍾意食呢啲卷,而且加上麻醬真係好好食雜莓沙冰開頭好驚太凍,點知飲落去有幾好,而且唔會話藥水味環境幾靚,可以打下卡呃like, 店員服務態度好又細心,食唔晒幫我包起,包得好仔細
因為火龍果雪糕而出名嘅呢間野
我記得第一次去排長龍,到我嘅時候已經冇晒火龍果味
抹茶+豆奶+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
呢兩隻雪糕冇火龍果咁特別,但都幾入味👍👍
我覺得好好食,因為好鍾意食呢啲卷,而且加上麻醬真係好好食
雜莓沙冰開頭好驚太凍,點知飲落去有幾好,而且唔會話藥水味