2017-12-18 2863 瀏覽
又到左星期六既時間啦,係時候又要操FIT自己同減肥啦,咁樣先會可以有更多空間吸納黎緊冬天季節限定既眾多敵人 : 煲仔飯呀、打邊爐呀、燒野食呀、放題呀等等! 為左佢地,賴生同屈小姐又再次出發去跑步減肥,由港島西跑到港島東,4條小腿長征去!!今次既屈小姐好叻,跑到北角既Healthy Chicken,都冇乜索氣同停過,消滅賤B減肥既事一定指日可待!本來山長水遠跑黎,除左係食健康D低卡D之外,為既係呢間HC可以用黎係石器時代做武器既大雞脾,可惜,賴生可能太夜到訪,今次既雞脾賣晒!只好試另一樣賴生想試好耐但又因為每次都有雞脾而放棄既食物 - 雞胸!賴生之選: 1)雞胸糙米飯沙律餐:3.5⭐️老老豆豆地講,呢份沙律算係不過不失,點解呢?雞胸:鞋就一定鞋過雞脾好多嫁啦!但未至於放唔到入口食,因為佢調味都唔錯,好惹味,不過滲透唔到入深層!糙米飯:正常既,唔會太硬食唔到,不過比起菠菜飯同蕃茄飯的話,我地會推薦:蕃茄飯>菠菜飯>糙米飯!因為有味飯好味d屈小姐之選:2)三文魚沙律餐:4⭐️今次塊三文魚好好多啦!因為係熱既!三文魚既魚味同肉質即時好好多! 鍾意食三文魚既人好值得推薦比大家!總結:

,賴生可能太夜到訪,今次既雞脾賣晒!

雞胸沙律

賴生之選:

1)雞胸糙米飯沙律餐:3.5⭐️

老老豆豆地講,呢份沙律算係不過不失,點解呢?

,不過滲透唔到入深層!

三文魚沙律

屈小姐之選:

2)三文魚沙律餐:4⭐️

鍾意食三文魚既人好值得推薦比大家!

總結:

其實,北角呢間HC有值得讚既地方,又有值得彈既地方
值得鑽既,係呢度既三文魚真心好食好多,同埋有位坐闊落好多
不過以上既條件係要配合職員,因為試過一次係個職員比較Hea既,魚係凍既,就連冇咩配料都好,佢都唔會主動補其他比你!同埋有個重點係⋯點解突然全間餐廳都變左用塑膠餐盒同餐具食既?明明以前都仲有緊玻璃碟同金屬餐具⋯造成好多垃圾呢

至於中環果間HC,水準穩定,份數多過北角好多,除左配料好多之外,(有時佢一份仲比2種飯我地,係冇減份量,即係多左一份飯),佢既主食都大份好多,三文魚係有最少2塊嫁
!不過熱既程度冇北角咁好!

所以,鍾意食HC既大家,我地既建議係:想食飽D去中環,想減肥同坐得舒服d就去北角

#屈小姐好強勁哦
#差D操死賴生了