2021-04-26
同友人本身想食壽司郎,但因為停左walk-in,咁岩而間野又係隔離,又好多人食,覺得應該唔錯,就入左去試下好唔好食🙈首先,我地比職員帶左入一張較入既枱,咁原本覺得幾好,可以靜靜地食餐飯,但點知真係太靜了,連職員都唔過黎落單,要我地自己出去比單比職員,而下扣左好多分🤦🏻♀️今餐我地叫左5款食物: 1. 蒜泥白肉$78分量極少,肉又太薄又鞋,味道差過譚仔,真係好後悔叫左黎食😭2. 溫泉蛋賽螃蟹 $98一上枱個陣,「哇」左一聲,點解咁細碟又咁多豆既😱😱之後同友人不繼夾豆😂講真味道不錯,有埋瑤柱,配飯一流👍🏻另外,溫泉蛋配埋賽螃蟹,真係鐘意食蛋既人會好鐘意😂友人好鐘意食蛋3.家鄉金腿炒飯$78本身想食黑毛豬飯,但因為無哂,所以就叫左而碟炒飯金華火腿配上雞粒,幾香口,同友人食完一配又一配,配埋賽螃蟹,正🤤但又好多豆,圖中無豆係因為我又同友人不繼夾豆,夾到成20-30粒🤦🏻♀️4. 蟹粉小籠包$78友人好鐘意食小籠包,仲要係蟹粉,次次去上海餐廳都會叫,今次都不例外皮既厚度整得岩岩好,唔太薄亦唔太厚👍🏻但內餡衰左🥲🥲🥲一啲熱湯都無,好乾,全部肉加蟹粉🤦🏻♀️5. 金牌蟹粉生煎包 $忘記左相比起其他食
今餐我地叫左5款食物:
1. 蒜泥白肉$78
分量極少,肉又太薄又鞋,味道差過譚仔,真係好後悔叫左黎食😭
2. 溫泉蛋賽螃蟹 $98
3.家鄉金腿炒飯$78
本身想食黑毛豬飯,但因為無哂,所以就叫左而碟炒飯
4. 蟹粉小籠包$78
5. 金牌蟹粉生煎包 $忘記左
相比起其他食物,而個分量同大細就夠啦👍🏻除左分量夠,味道都好好,煎得好香脆金黃,咬開仲食到熱湯同埋熱辣辣既肉,肉又鬆軟,正😋
總結,可以一試,但坊間仲有好多cp 值高既上海餐廳,而間就唔係