今日好想推介呢一間餐廳俾大家!師傅態度殷勤,又會成日同你傾吓偈。前菜有三款,跟住師傅指示順時針嘅次序就可以!先食北海道瀨尿蝦,再食豆腐湯頁,最後用日本蕃茄作結,各有千秋。後續嘅刺身更加係一試難忘,有啲更加係從未品嚐過!· 青森縣海膽·華連生蠔·勢子蟹· 鮫魚· 木江茨魚海膽味道好濃厚;生蠔🦪用咗清蒸嘅方法,唔會過分膩口,厚身鮮甜;勢子蟹蟹子份量驚人,啖啖蟹絲,蟹籽味道濃郁到喺口腔徘徊,木江茨魚酥炸得不油膩,毛蟹燒賣非常特別,而且緊貼日本最新潮流,啖啖蟹香,口感似足燒賣!·赤身·中拖羅·白海膽·池魚·黑北寄貝· 地金木鯛· 石湖鯛全部都係當下嘅時令,絕對係新鮮嘅保證。 白海膽、黑北寄貝絕對係令人意猶未盡,嗰份清甜、爽彈真係好出色。如果你有特定鍾意食嘅刺身,仲可以考慮餐廳$1980嘅Menu,提早兩日通知,等師傅幫你度身訂造。最後嘅雞湯同埋日本水果都花上好多嘅心機,食完真係覺得需要花啲筆墨去推薦大家

後續嘅刺身更加係一試難忘,有啲更加係從未品嚐過!
· 青森縣海膽

·池魚
·黑北寄貝
· 地金木鯛
· 石湖鯛

全部都係當下嘅時令,絕對係新鮮嘅保證。