2016-11-20 852 瀏覽
今日夜晚啱啱行完山跟住食啲嘢以下圖 可能因為已經差唔多十一點幾附近嘅餐廳好多都生曬 搵嚟揾去 突然搵到一間叫做巴蜀軒麻辣米線聽個名好似係而家好hit嘅麻辣米 今晚我個friend由即係 鍾意 食啦就入去試下啦。四川粉同烏冬都有鋪頭都唔係好大大概有十個位左右 不過全部都係圓枱可以坐好多幾個人都得。呢個米線都有好多選擇 又有炸雞扒炸豬肉炸雞翼選擇上都好多。 而家嘅程度都有分好多有大中小辣。 最得意嘅係如果大辣嘅話有呢個大辣挑戰賽挑戰到嘅話就可以免費食一碗米線仲要飲埋啲湯真係非常之變態呀。我嗌咗個豬扒牛筋米線, 雖然就嗌咗小辣但係一個唔太食辣嘅人嚟講呢度嘅小辣真係好勁呀牛筋都好淋不過就唔係好夠入味 。不過就真係食唔出究竟係辣味淨係鹵水味。呢個豬扒真係非常之乾雖然唔係話好呀但係食得兩句都覺得非常之吃力。 可能由於佢哋招牌講到明係 非常好食所以食落去嘅時候有好大嘅反差。 快招牌顏色本身以為一定會好入嚟點不知食落去其實得個鹹字 完全唔覺得咩秘製嘢。我朋友叫咗碗單骨雞翼配麻脆雞扒中辣米線, 呢隻單骨雞亦都非常之大隻因為出面街好多嘅單骨雞翼係非常之籤有嘅。 朋友畀咗一隻細嘅我試食, 外層都尚算脆口 不
四川粉同烏冬都有
仲要飲埋啲湯真係非常之變態呀。
我朋友叫咗碗單骨雞翼配麻脆雞扒中辣米線, 呢隻單骨雞亦都非常之大隻因為出面街好多嘅單骨雞翼係非常之籤有嘅。 朋友畀咗一隻細嘅我試食, 外層都尚算脆口 不過同豬扒有同一個問題就係味道唔係好夠。
應該係巴西23 25號雞翼嘅size。

麻脆雞扒
當碗米線嚟嘅時候我朋友以為佢哋唔記得咗 落雞扒爐碗米線道 。原來呢度嘅雞扒係分分碟上因為驚啲雞扒會浸淋 芝麻脆雞扒都好大塊而且望落去都已經好想食。咁真係非常之吸引 台式落去亦都非常之朝市 如果雞扒再有一啲特別嘅醬汁點呀簡直係無械可擊。
加多8蚊仲有杯凍嘢飲, 喺銅鑼灣區都算係咁啦。

總結
呢度嘅麻辣米線對於鍾意食辣嘅人嚟講真係一個非常之唔錯嘅選擇 。不過可能係唯一失望嘅就係佢哋嘅招牌豬扒冇佢想像中咁好食
反而雞扒仲更加出色㖭。 下次如果行街經過想食小食就真係想入去買件麻脆雞扒食呀
2016-11-16
$50 (宵夜)
  • 麻脆雞扒