2023-07-28 704 瀏覽
十二味~ 𝓛𝓲𝓴𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓢𝓱𝓪𝓻𝓮 ~🔸🔸🔸🔸🔸🔸1️⃣ 酸菜魚𝓟𝓻𝓲𝓬𝓮💰: $732️⃣川式口水雞𝓟𝓻𝓲𝓬𝓮💰: $533️⃣武隆尖椒雞𝓟𝓻𝓲𝓬𝓮💰: $634️⃣酸辣土豆絲𝓟𝓻𝓲𝓬𝓮💰: $68-📌-全港擁有多間分店嘅十二味✨專系做川菜,川菜口味算係幾正宗,每碟都辣味十足🌶️個人覺得最有驚喜係口水雞,賣相擺盤靚之餘,雞肉嫩口得黎又入味,仲要份量十足,我哋四個人分每個人都仲食到好幾舊🤤 我都好鍾意酸辣土豆絲同尖椒雞,爆炒完之後好入味,送飯一流👍🏻 酸菜魚都唔錯,不過個人鍾意再酸d ,建議叫埋薯粉,索完湯之後真係一流🍜雖然佢有得揀辣/唔辣,但都係都係建議揀返有辣嘅❤️‍🔥 川菜唔辣真係冇靈魂🥵不過其實我都唔係好食得辣,所以有一碟叫BB辣就翻我咁🫣 建議嗌定嘢飲,我哋四個人都叫咗兩杯嘢飲:熱情果特飲同荔枝玉露解下辣🍹整體黎講十二味嘅川菜水準都唔錯,Lunch set 全部$80以下,食到咁嘅水準 cp值🆙🆙🆙🔸🔸🔸🔸🔸🔸𝓟𝓻𝓲𝓬𝓮💰: ~$70𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵 𝓣𝓪𝓼𝓽𝓮 : 🤤🤤🤤🤤𝓕𝓪𝓷𝓬𝔂 𝓛𝓸𝓸𝓴 : 📸📸📸𝓢𝓮𝓻𝓿𝓲𝓬𝓮 : 🤵🏻🤵🏻🤵🏻𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽 : 🌟🌟🌟𝓡𝓮𝓬𝓸𝓶𝓶𝓮𝓷𝓭𝓮𝓭
十二味
~ 𝓛𝓲𝓴𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓢𝓱𝓪𝓻𝓮 ~
1️⃣ 酸菜魚

𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵 𝓣𝓪𝓼𝓽𝓮 : 🤤🤤🤤🤤
𝓕𝓪𝓷𝓬𝔂 𝓛𝓸𝓸𝓴 : 📸📸📸
𝓢𝓮𝓻𝓿𝓲𝓬𝓮 : 🤵🏻🤵🏻🤵🏻
𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽 : 🌟🌟🌟
𝓡𝓮𝓬𝓸𝓶𝓶𝓮𝓷𝓭𝓮𝓭 : ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
𝓐𝓭𝓭𝓻𝓮𝓼𝓼: 十二味 (黃大仙分店)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館1樓101號舖
📍Wong Tai Sin
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🤍𝓛𝓲𝓴𝓮, 𝓢𝓪𝓿𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓢𝓱𝓪𝓻𝓮 𝓸𝓾𝓻 𝓟𝓸𝓼𝓽𝓼 𝓲𝓯 𝓨𝓸𝓾 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓸𝓾𝓻 𝓢𝓱𝓪𝓻𝓲𝓷𝓰
🤍𝓕𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 @bigfoodghost 𝓽𝓸 𝓼𝓮𝓮 𝓶𝓸𝓻𝓮!
口水雞
酸菜魚