2023-11-15
最近去完韓國返黎仍然對韓國菜食極都唔厭😂見到環境咁靚已經好想去🤭裝修以韓式機舖為主題餐廳🎮🕹️有跳舞機及藍球機等玩味十足🤪加入霓虹燈有𝕐𝟚𝕂風的感覺💈😌主打新派韓式下酒菜🍻叫左幾款野食全部都好飽肚🫄多謝朋友仔同我興祝生日🎂😚但今次醫肚仔作戰能力比以往低🥹食唔晒仲打包埋走😝大發芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🧀🍝一上枱聞到輕微黑松露味,拉麵已經撈勻炸醬,視覺上色水好深,但食唔到有炸醬的味道,細心之處係用𝔾𝕒𝕤爐加熱保持住食物溫度♨️,周邊的芝士🧀跟拉麵撈埋超級拉絲效果,食落有好濃芝士好邪惡😈,但一點都食唔出有黑松露味🥺,可能被芝士味覆蓋比較失望,仲有隻流心蛋🍳篤穿蛋黃撈埋一齊食更加滋味😋𝕎ℍ𝕀𝕋𝔼無骨炸雞 配 脆脆薯格🍗有𝟠件無骨炸雞淋上酸忌廉沙律醬,是我中意的口味,每件都炸得外香脆內嫩滑且啖啖肉,仲有香脆可口的薯格增加飽肚感,最後炸雞食剩打包返去再食😂蟹籽海鮮蛋卷🦑🫔表面鋪滿大量的蟹籽及沙律醬,蛋香味濃郁,一切開蛋卷裡面有唔少魷魚粒🦑及蜆肉,食落口感層次相當豐富💯𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕄𝕖🍹是一杯粉紅西柚特飲,不過只飲到好清淡的西柚味,略嫌味道唔夠重,如果西柚味再濃郁會更清新,又可以解油膩感整體環境佈置及食物
仍然對韓國菜食極都唔厭😂
大發芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🧀🍝
𝕎ℍ𝕀𝕋𝔼無骨炸雞 配 脆脆薯格🍗
蟹籽海鮮蛋卷🦑🫔
𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕄𝕖🍹
整體環境佈置及食物方面好有心思❤️,餐廳四周都有好多打卡位,岩晒約埋三五知己👯一齊聚會食野兼打卡📸📸