2010-05-15
尋晚(14-5-2010 Fri)放工後同男友出尖沙咀食飯,原本想同佢去Initial,點知真係要book枱兼full o左,我o地唯有搵過第二間食,忽然好想食燒牛肉之類o既o野,男友就話不如巴西燒烤,其實我同佢未認識前同N年前都食過,o個次我同朋友食時好爆,要坐o係近正門o既房裡面,攪到要行好遠至攞到o野食同人地有o既我o地冇慘況.不過男友講過好多次想再o黎食,今次就順佢意啦.呢晚7:00pm場$128.00一位加一,限食兩個鐘,冇問題啦.時間尚早唔多人,男友呢頭去攞o野食,o個頭有個男仔拎串燒羊肉o黎,我就要o左兩件先.我食到羊羶味,男友話食唔出.其他o既有:幾好味o既有:吉列雞翼,估唔到咁都整,雖然凍o左但皮仍脆,雞肉仍嫩.千島汁焗蠔南瓜忌廉湯,南瓜味濃.田螺,青口同蝦都好新鮮,唔錯,可以encore.黑椒腸,比起辣肉腸冇咁辣,香香地咁啦.粟米腸,裡面有粟粒,有口感.燒粟米,好有牛油香.鼓油雞,估唔到呢個好味喎.燒秋刀魚燒菠蘿,男友好記得有呢樣o野,話要必食.點知o岩o岩講起,個男仔就拎出o黎,我o地有得食返,暖暖地o既菠蘿係幾好食.可以o既有:焗青口辣肉腸,呢個勁辣,我食o左一
我食到羊羶味,男友話食唔出.其他o既有:
幾好味o既有:
吉列雞翼,估唔到咁都整,雖然凍o左但皮仍脆,雞肉仍嫩.
千島汁焗蠔
南瓜忌廉湯,南瓜味濃.
田螺,青口同蝦都好新鮮,唔錯,可以encore.
黑椒腸,比起辣肉腸冇咁辣,香香地咁啦.
粟米腸,裡面有粟粒,有口感.
燒粟米,好有牛油香.
鼓油雞,估唔到呢個好味喎.
燒秋刀魚
可以o既有:
焗青口
辣肉腸,呢個勁辣,我食o左一啖畀o左男友,男友食落都話好辣.
燒蕃薯,蕃薯都有甜味o既,只係食落有啲論盡.
燒牛肉,如果食到個皮就好好,因為燒汁只留o係皮o既位置,肉就冇味,要自己加喼汁食.
白汁雞扒
燒茄子
炸魚塊,呢個外青似炸薯餅,連外面o既味道都似,魚肉唔’梅’唔,鯹.
麻麻o既有:
煎豬扒,落o左泰式酸甜醬,辣辣地,豬扒畸嫌乾o左啲.
三文魚刺身,唔係好靚.
唔知咩魚刺身.
燒雞髀菇,雞髀菇口感似鮑魚,可惜串住o黎燒,橫切畀客人食就覺得唔夠味.
好差o既有:
酸瓜,竟然呢樣最唔掂,係沒浸過龍,白蘿蔔竟然酸到可以嗆喉.
甜品:
好味o既有:
相中左下角o既係由一個用cream唧到似菠蘿釘再用火燒o既外層,裝住o既甜品,其實我唔知係咩o黎,試o左覺得唔太甜,男友話係栗子蓉,佢唔太甜之餘亦唔漏,裡而亦有菠蘿肉.而o個pat cream,男友就好欣賞,話燒到好似棉花糖.
香蕉蛋白慕思香蕉,男友一食就食得出係香蕉,清清地,唔漏.
芒果蛋白慕思,一樣係清清地,唔錯.
朱古力雪糕,裡面有朱古力粒,有口感又好味.
紅豆雪糕,好有驚喜,唔太甜但紅豆味足,好味.
咖啡雪糕,亦唔太甜,唔錯.
普通o既有:
桂花糕,清清地啦,不過冇乜味.
膠杯裝綠色啫喱,以為係蜜瓜味,點知係薄荷,面o個層魚膠狀o既o野太清涼,唔係幾好多食.
林明頓方塊
芝士餅,冇問題.
麻麻地o既有:
檸檬蛋白慕思香,面上o個層魚膠太甜,蛋白裡面o既檸檬味都好濃烈.
環境:
好闊落舒適,枱與枱之間留有一張椅畀客人擺o野,真細心.
仍保留外籍歌手埋枱點唱呢個特色,增加熱鬧感,唔錯.
衛生:
地下有啲黐笠笠,唔係幾好呢.