2018-09-16
3號風球下收工,急急搭車返屋企,在轉車地方搵呢間泰國菜🇹🇭,去到見車站裝修幾特色,堂食嘅坐卡位應該幾開心,睇咗餐牌去收銀處落單,店員好好叫我坐低等,仲同我傾下偈!幾nice外賣包裝企理,外賣盒都係可以入微波爐,醬料比得足海南雞飯($68)飯餸分開,雞肉正常(唔係滑,又唔算嚡)醬料比足三款,我喜歡甜豉油撈油飯,油飯幾香,雞肉用酸汁點來食,點咗好味好多,酸酸地開胃!薑茸我通常唔用!幾好香葉肉碎煎蛋飯($62)飯餸分開,餸賣相靚仔,蛋燶邊中央半熟,好味,肉碎加豆碎加香葉,鹹香好味,撈飯一流,好味串燒($68)6串(豬、牛、羊各二)每樣2串,牛肉硬韌,豬肉肥美最好味,雞肉正常,最正係點嘅花生醬,又濃又香,講真肉只係一般,加咗醬先好味!千層榚($28)一盒6件,賣相有啲歪歪斜斜,熱熱地,好軟糯煙韌,唔太甜有啲香葉(班蘭葉?)味道,好味龍眼冰($25)叫了少甜,透明膠杯內好多龍眼肉,味道清甜,龍眼肉爽口,好味食物真係幾好,而且價格合理,可以encore!店員有禮斯文,我走時都同我講bye bye
外賣包裝企理,外賣盒都係可以入微波爐,醬料比得足
食物真係幾好,而且價格合理,可以encore!
店員有禮斯文,我走時都同我講bye bye