2021-10-25 502 瀏覽
2021年10月23日 晴今日去左重慶大廈食咖喱其實我都黎過好多次, 不過男朋友就第一次黎餐廳係地下, 但因為係入面d 橫街到, 唔算明顯, 所以都唔算好起眼, 但佢d 食物係幾出色一黎送上胡椒餅, 夠脆夠胡椒, 好食Banana Lassi 同 Mango Lassi $30@Mango Lassi 應該係香港人去印度餐廳必點飲品之一, 今次我就試下另一款香蕉味。兩杯都好濃芒果同香蕉味, 好似食緊生果咁Pakora Paneer 炸印度芝士條 $40佢其實係芝士粒, 唔似我地平時食開ge 芝士會拉絲, 印度芝士我覺得比較似豆腐同雞肉, 口感軟得黎又實實地, 唔會好重芝士味。表面係好香印度香料ge 脆漿, 一入口會feel 到滿滿印度味佢唔算好脆, 但係勝在夠重口味, 中意食濃味ge 朋友可以一試。由於佢份量都唔少, 就咁食會漏, 我地之後拎左d黎點咖喱汁都好好食Fish Korma 印度忌廉燴魚 $88魚肉係炸過, 呢隻咖喱會辣少少, 帶有少少酸, 好味Ghost Rogan Josh 印式燉羊肉 $98呢個就比較咸, 但相對地冇咁辣, 男朋友就中意魚多d, 我就中意羊多d Aloo
2021年10月23日 晴

今日去左重慶大廈食咖喱
其實我都黎過好多次, 不過男朋友就第一次黎

一黎送上胡椒餅, 夠脆夠胡椒, 好食

Pakora Paneer 炸印度芝士條 $40

Fish Korma 印度忌廉燴魚 $88
魚肉係炸過, 呢隻咖喱會辣少少, 帶有少少酸, 好味

Ghost Rogan Josh 印式燉羊肉 $98

Aloo Paratha 薯仔千層薄餅 $22
出面比較少見ge 薯仔餅, 食落鬆鬆軟軟, 點咖喱一流

Kashmiri Pulao 印度黃飯 $40
太多咖喱要叫多個飯送下, 個黃飯竟然有罐頭雜果炒.....心諗:GOD. 點知配埋咖喱食落又幾好, 神奇

餐廳環境清靜, 店員又nice, 可以再去
2021-10-23
  • Aloo Paratha 薯仔千層薄餅