2023-04-02
上次嚟食過,覺得好有水準,今次約埋個friend嚟食。佢未嚟到,我覺得有啲餓,竟然係先去攞甜品!😂其實係因為上次太晏出去攞,冇哂我鍾意嗰啲。今次個Main𨍭咗做飛驒和牛,個friend見到menu就即刻話:「正嘢嚟喎!」😊最先上嘅係刺身拼盤,果然係有幾塊和牛,口感滑溜,質感新鮮,味道都算幾鲜甜,而其他刺身同之前食嘅一樣咁新鮮。😋👍🏼既然係和牛做主題,冇理由唔試吓㗎,我哋三個人只有一個唔食牛,佢叫咗龍蝦。朋友問我覺唔覺塊牛肉好肥,我話唔覺,秘密係夾埋啲椰菜絲一齊食就冇問題㗎啦。😊 龍蝦同上次一樣咁有水準,但係要加$100。👍🏼😋呢度嘅半自助晚餐仲可以upgrade酒水任飲package,我哋三個人都upgrade 咗,對我嚟講,upgrade 好𨺗,因為我唔係好識飲酒,當然你可以叫果汁同汽水,但係好似好陡料。不過我個friend先叫一杯白酒,跟住食牛肉嗰陣再嚟一杯紅酒,佢話咁樣先夾。😅之後我哋叫咗一壺Sake,傾吓飲吓。臨尾,佢去攞甜品,再叫多杯黑啤,服咗佢!😂如果你好似我個friend 咁飲得,咁加$238都值得。🍷🍶🍻🍸🥂
和牛海鮮刺身拼盤
厚燒飛驒和你牛夾埋椰菜絲食仲正