星期六難得冇任何plan,瞓到黃朝百晏起身再同男友撐枱腳就最寫意。成日經過譚臣道轉角間 @le.bistro.winebeast ,大玻璃窗好chill,上星期六終於去會一會佢! 😌Brunch有兩個set,都係二百幾三百蚊,但超勁多野食!仲包咗法國直送果汁好好飲 😍💛 Starter一開波份量已經多到嚇親👀 salami-wrapped melon 好清新;魚子蝦口感一流;而我嘅是日最愛係foie gras terrine,塊鴨肝勁厚好滋味 🤤食完凍嘢仲有三件酥脆savory pastry同面包等緊你,再配爆漿溫泉蛋、新鮮有機沙律,同暖笠笠白湯,真係飽到我以為食完一餐 😆💛 Main CourseMain 好彩揀左light少少嘅grilled sea bass同beef tartare with French fries。雖然係light,但都係好。大。碟 ‼️有時係其他餐廳食,二百幾蚊淨係食到一碟main炸... 老闆真係好好冇同你慳。個beef tartare好好味呀,因為太飽我後來都冇配包食嘻嘻 🌝💛 Dessert雖然已經飽到郁唔到,但一餐美食一定要用甜品作結!我地揀咗cho

💛 Starter

💛 Main Course

💛 Dessert
雖然已經飽到郁唔到,但一餐美食一定要用甜品作結!我地揀咗chocolate fondant with ice cream同strawberry cheesecake💕cheesecake 擺碟好靚,細細粒唔會好膩,好滿足!

餐廳感覺好chill,坐幾耐都得,食吓野望吓街,周末就應該咁過!同寶寶食完飯,返到屋企曬曬吓太陽又瞓著咗,瞓到夜晚七點起身仲飽緊 XD 慳咗餐晚飯... 😆