2005-11-10
之前係london見過呢間pizza express, 上次黎中環見到呢間野就好想試下喎, 所以今次又要食番餐勁啦我地安排左坐係地下個層, 佢上層同下層氣氛好唔同, 下層causal上層就silent, 不過廚房都係一樣, 但toilet係二樓, 所以坐下層有d唔方便叫左2個pizza, 一個係四季pizza另一個係煙三文魚酸忌廉pizza, 煙三文魚好大塊又新鮮, sour cream都幾滑但係太多啦, 搞到好似好濕咁。四季pizza中的咸真係好鬼咸, 好似咸左d, 個d水欖就同pizza個味好夾, 但係整體來講, 呢個批比較咸左d啦! 其實而家好多餐廳都有homemade pizza, 呢度個味道唔錯, 但係個批底做得太薄, 食個陣有d搖搖欲壟, 同埋好似好易斷咁, 所以太薄都未必太好~service就ok啦, 下層d枱setting密左d, 可以闊d的話就可以感覺會好d, 係店內望出去雖然係馬路邊, 但個感覺都好舒服, 食物味道都唔錯, 可以再去~~