2017-06-21
#3 六月係生日月, 實在太多飯局喇😆😆上個星期有朋友約食飯話不如試下赫德道間Nathan Left "好似唔錯喎" 適逢我呢排迷上左啲淡酒味既cocktails 所以bar & restaurant 絕對開正我個瓣個日返工忙到喊 做足12 個鐘 book 左19:00 變21:30 先去到, 沿路實在太肚餓 所以不斷爬文諗住一坐低就即落order 最後target 左個串燒拼盤加蟹黃海膽手拉意粉(好似係咁既名 如果冇記錯🙈) 一坐低即嗌野食 但可能係即整即燒所以都等左20-25 分鐘先有野食終於黎喇 個海膽意粉真心冇令我失望個汁我好鐘意 蟹黃味好濃 仲要有賣飛佛海膽係面 (份量仲要唔小) 滿足晒我又鍾意食蟹黃又鍾意食海膽既兩個願望唔知係咪食完意粉飽飽地, 跟住黎既拼盤反而冇乜驚喜 (本來好期待 因為睇相係十個吸引)黎到一如所料個賣相好wonderful, 但味道就真心冇乜特別,同埋冇話邊樣特別出色 個串和牛唔係好咬得開, 黑毛豬又好肥同埋冇乜味最後我哋食淨左好多 差不多半份成個拼盤我諗最好味係個兩串牛油粟米同埋吉係和牛到既彩椒😅不過值得一讚係個環境同service 雖然好暗但係坐得好
六月係生日月, 實在太多飯局喇😆😆
終於黎喇 個海膽意粉真心冇令我失望
個串和牛唔係好咬得開, 黑毛豬又好肥同埋冇乜味
最後我哋食淨左好多 差不多半份
成個拼盤我諗最好味係個兩串牛油粟米同埋吉係和牛到既彩椒😅
不過值得一讚係個環境同service
雖然好暗但係坐得好舒服 空間感又夠大同隔離枱唔會好貼
加上啲Staff嘅態度好好 有求必應 又主動幫手影相 加分位
如果下次有機會再嚟我好想試下傳說中好好飲嘅龍蝦湯
到時再update過份食評啦