2022-04-01
今日經過大角咀,原先打算去一間小店食嘅,點知無開,隨意就食呢間越南粉啦。。環境都幾舒服,半梳化位為主,又有tea set揀。。。而且選擇好多生牛肉湯檬粉哇。其實都幾大碗,湯都好多,生牛肉大概有4片左右。仲有青檸辣椒可以自行添加。試下個湯先,個人覺得偏咸,唔夠濃味。檬粉份量都算好多,唔會煮到太碎。最欣賞係個湯夠哂熱!有時候食越南粉個湯會係微暖唔夠熱,呢點讚讚!生牛肉牛腩片湯檬粉呢碗粉係多左牛腩片,份量大概係2片生牛肉,3片牛腩,牛腩煮到好淋,無哂牛味㗎啦。我覺得一般啦,未算話好好食。。。熱咸吉水呢杯好飲,餐廳已經整到粒咸桔仔爛哂㗎啦,唔洗自己再篤,味道岩岩好!凍越南濃咖啡都真係幾濃味!又香。有陣陣烘焙味,值得一試!我見佢啲廚房員工係越南人,所以食物質素都應該正宗嘅。餐廳啲員工都好友善又貼心,一入座會俾濕紙巾同口罩紙袋,幾好😊
生牛肉湯檬粉
生牛肉牛腩片湯檬粉
熱咸吉水
凍越南濃咖啡
都真係幾濃味!又香。有陣陣烘焙味,值得一試!