2017-09-14 351 瀏覽
番左幾個月工, 一日假期都冇, 真係會搞到人都癲, 香港人壓力真係大, 我決定約埋女友一齊食返餐於是我就搵左近荔枝角既餐廳, 方便食完可以快D返到屋企唔駛講老規矩上OP, 見到Bondi既評價唔錯, 又唔係好貴當然係我一早約左架啦睇下個餐牌先, 可以一個set甘叫, 亦可以一樣一樣叫~ 甘樣真係唔錯我當然係叫set啦+$68  就會有餐湯&小食當日餐湯係蕃茄湯一碗充滿蕃茄香, 酸甜開胃, 仲有少少既蕃茄粒粒, 有口感餐包都唔會輸, 係暖既, 唔會凍鬼哂, 加入小盒裝既牛油個面包都幾好食另外再+$29蚊, 就可以有埋飲品同CAKE, 唔算貴更係加埋啦我叫左杯凍既Cappuccino, 話甘快就上枱, 飲落咖啡味幾濃, 上面個公仔比我整花左, 唔係都幾令(記得叫加糖)主食 軟殼蟹墨汁拌飯望落賣相已經想食落肚側碟果一劃幾有藝術感軟殼蟹食落香脆, 唔會好油淋淋其實整軟殼蟹唔易, 因為本身會出水, 所以醃都難以入味但係佢竟然有入味~ 不錯墨汁拌飯用材料要好既先唔會難食因為要新鮮墨汁先好食架,仲有墨汁既營養度太高啦,  大家可以去搜索一下,哈哈而且米亦用左意大利米, 就算加左水去煮都會保持"煙銀"

當然係我一早約左架啦

我當然係叫set啦
+$68  就會有餐湯&小食
當日餐湯係蕃茄湯
一碗充滿蕃茄香, 酸甜開胃, 仲有少少既蕃茄粒粒, 有口感

餐包都唔會輸, 係暖既, 唔會凍鬼哂, 加入小盒裝既牛油
個面包都幾好食

我叫左杯凍既Cappuccino, 話甘快就上枱,
飲落咖啡味幾濃, 上面個公仔比我整花左, 唔係都幾令
(記得叫加糖)

主食
軟殼蟹墨汁拌飯
望落賣相已經想食落肚

側碟果一劃幾有藝術感

軟殼蟹食落香脆, 唔會好油淋淋
其實整軟殼蟹唔易, 因為本身會出水, 所以醃都難以入味
但係佢竟然有入味~ 不錯

墨汁拌飯用材料要好既先唔會難食
而且米亦用左意大利米, 就算加左水去煮都會保持"煙銀"
實在幾好食

最後食埋個甜品
心太軟加雪糕

雲尼嗱雪糕香甜加滑滑的~凍冰冰好食
加上心太軟內心熱辣辣, 又熱又凍, 覺感好得意

2017-09-05