2013-03-25 122 瀏覽
去數碼港睇戲順便食埋晚飯, 呢個商場嘅餐廳唔多選擇得嗰4,5 間. 住附近嘅朋友推介呢間日本菜, 所以就揀呢間啦~可能係weekend關係, 餐廳裡面好熱鬧差唔多坐滿(但個商場好empty人影都冇個-_-") 我地被安排到近露枱的位置, 感覺很開揚, 還播住英文歌, 有點外國feel~我地首先點咗d刺身, 賣相很漂亮, 似一件藝術品, 刺身上仲佈滿金泊同菊花瓣!!! (感覺好豪華, 搞到我有d唔捨得食hehehee)味道同賣相都一樣咁正, 尤其係龍蝦, 三文魚腩, 海胆~ 另外再叫咗三文魚腩刺身同赤貝刺身----- 赤貝係即開嘅, 味道鮮甜爽口空運加拿大海胆----- 鮮甜肥美, 必食之選和牛刺身----- 呢個我諗唔洗介紹, 睇相就會明白, 超級美味, 入口即溶!!! 熱食方面都唔錯, 不過賣相冇乜特別所以就唔逐樣po相喇~立魚湯----- 好濃郁, 真材實料白雪雪, 超讚串燒----- 牛舌ok ; 雞皮燒得啱啱好金黃色, 好味! 鵝肝多士----- 如果你食慣酒店日本菜做嘅鵝肝多士, 呢個可以唔洗試~燒銀雪魚----- 好味,不過略甜了一點~火局蠔----- size夠大隻又夠肥

味道同賣相都一樣咁正, 尤其係龍蝦, 三文魚腩, 海胆~
空運加拿大海胆----- 鮮甜肥美, 必食之選
熱食方面都唔錯, 不過賣相冇乜特別所以就唔逐樣po相喇~

立魚湯----- 好濃郁, 真材實料白雪雪, 超讚

燒銀雪魚----- 好味,不過略甜了一點~

火局蠔----- size夠大隻又夠肥, 火局得啱啱好, 味道亦調教得唔錯, 推介
總括嚟講食物質素很好而且價錢合理, 不過 service可以再好d........

2013-03-16
  • 和牛刺身