2019-04-14
今日約左朋友睇復仇者聯盟展覽,睇完之後天氣涼左就黎左《海底撈》打番個邊爐,等緊位既時候店舖有提供小食、遊戲比客人打發一下時間,而且美女們最岩就係有埋美甲💅手護理免費服務!真係時間過得真快,終於叫到我地既號碼!呢度同內地一樣都係用Ipad 來點餐,首先好多謝店員珍珍為我地提供咁優質既服務! 仲拎埋一隻咁可愛既陪食熊仔坐我旁邊一齊用餐🤗🤗我地點左4格宮:清油麻辣火鍋 $33、蕃茄火鍋 $33 +2格清湯,比起雙拼叫法平左成70幾蚊架!😁😁爐底設有抽氣系統, 食完後身上味道會減少!😌 每位加$18 可出去任拎醬料同小吃,另加$15就有埋任飲,我地選左凍檸茶!珍珍好熱心咁介紹推薦菜色比我地😋😋👍👍仲提供埋圍裙比我地著免得彈到我地件衫好dirty!(半份)海底撈自製豆腐 $34;大大舊,有四舊,食落口好鬆化,吸晒蕃茄湯味道!而麻辣湯底較濃,岩晒我朋友食得麻辣!(半份)西班牙🇪🇸梅豚肉 $84;薄薄片好腍身仲有好QQ彈牙既咬感!(半份)響鈴🔔卷 $14;豆味香濃,卓一卓就食得,好滋味!(半份)魚籽蟹滑 $64;店員幫我地一粒一粒咁放落個鍋度,魚籽卜卜脆,蟹滑又彈牙!(半份)活蝦(6隻)$69;蝦🦐
(半份)響鈴🔔卷 $14;豆味香濃,卓一卓就食得,好滋味!
(半份)活蝦(6隻)$69;蝦🦐肉爽口好新鮮,上檯時仲郁下郁下,店員好細心咁幫我地剝埋蝦殻!
(半份)手切牛小排 $94;牛味好重,肉身都好鮮甜同嫩滑!
(半份)長生菜 🥬$14;菜十分新鮮,食得健康
(半份)撈派毛肚$64;卓15秒就食得,好似牛柏葉咁爽脆!本身冇咩味道,再點一點醬汁更好味!
(半份)撈派滑牛肉$49;牛肉都好腍身,而且仲好爽滑。
(半份)撈麵$18;經店員推介落左牛肉沫+芫茜+蔥粒再加埋蕃茄濃湯🍲,再加上師傅親自手打精彩表演既撈面,更加食出幸福滋味既感覺,面底更加煙韌!
最尾仲有埋甜品:芝麻雪米滋同埋薄荷糖。
中途食緊之際仲有得睇埋咁精彩既變臉表演,又好味又有表演睇,真係一個帶比我地開心娛樂既一個晚上🌃🥰
+++++++++++++++