2024-08-27
上個禮拜諗住同朋友搵間好食嘅餐廳一齊食個飯傾下計,上網見依間評價好似不錯諗住一試,點知就中伏,第一次食到忍唔住寫食評首先最大問題上菜速度慢到一個點,我同朋友坐底order咗一個risotto, 扁意粉同一個甜品(後加咗一個薯條),等咗30分鐘先上risotto,仲要係過咗20分鐘請侍應嗺咗一次都要等多10分鐘先有嘢食。再等大概10分鐘先有扁意粉,奇怪就係risotto 唔係需要更多時間去煮咩,點解扁意粉要成半個鐘先煮好?當晚其實成場唔係full,仲有幾張空檯,隔離檯嘅客人遲過我地order一樣嘅嘢食,竟然同時間一齊上,我地懷疑佢等埋其他人order先一次過煮 第二就係啲pasta得個睇字,味道係不錯但係份量少到不行,幾啖食完,所以同朋友再加一個芝士肉醬薯條當時大家都等到好唔耐煩,請侍應可以同時上埋甜品,點知我地等多20分鐘都未有嘢食,又要三催四請先上薯條,個薯條脆就幾脆,但係偏鹹同埋芝士肉醬一pat嘢有啲唔開胃同新鮮,仲要比我見到佢將我地碗薯條擺入微波爐叮😂最後甜品係我地食完薯條就上咗,但係個pancake完全冇味好似食緊一舊粉團,仲有就係個雪糕上到嚟已經溶哂,我地仲以為係cream,
最後甜品係我地食完薯條就上咗,但係個pancake完全冇味好似食緊一舊粉團,仲有就係個雪糕上到嚟已經溶哂,我地仲以為係cream,最後已經冇咩心機食,拿拿聲食完就走,真係唔明咁嘅水準都開到咁多間分店