2018-12-17 297 瀏覽
食過間野幾次,其實覺得味道唔差既,但係啲垃圾態度扣哂分,話說有次同女朋友食,我攞張落單紙寫野啦,點知個阿姐走埋黎話支持環保,佢幫我手寫落單,寫完單之後收左錢,跟住等左10分鐘有多都唔找錢,然後咪問下佢地,點知有位高瘦短髮阿姐話佢找左比我,姐係落單個個啊姐,但係佢真係未找比我,搞左輪佢老細話睇cctv,之後高瘦個阿姐突然話啲錢係佢到,聲稱唔記得左找😅都算啦,到啲野食上黎,咁我就叫左3隻韮菜3隻栗米豬肉餃,點知佢黎錯左3隻椰菜餃3隻栗米餃,我就問佢話點解唔係韮菜係椰菜,佢就直接同我講咁你地食椰菜啦,我地就話我地唔食椰菜,佢就話睇下單先,睇完單同時佢同老細講話我地叫椰菜餃現家話想轉韮菜餃得唔得,我女朋友聽到緊係好嬲垃,明明佢自己都有覆單覆個陣都話係韮菜同粟米,自己寫錯重要賴個客,我女朋友就同佢對質佢重要死口唔認,我地話退錢唔食又唔退,食到一肚氣,個2個一高一矮既短髮啊姐都唔係做生意趕客有份
2018-12-16