香港人鍾意打邊爐既程度我諗應該都係世界級數一數二,就算炎炎夏日外面突破34度高溫,只有室內有冷氣,火鍋就可以出場😌作為一個邊爐控,lunch都要打邊爐是正常吧😻成日行過旺角都見到有好多隻太空人,餐廳設計都幾night club,估唔到係四川火鍋😝餐廳位於地庫,一落到去仲多太空人🤣但又有返啲中式元素,古色古香既屏風同木製家具,今次真係食到上太空餐廳午市有定量火鍋套餐同火鍋放題,揀來揀去我地決定要海鮮牛小排二人套餐,滿足曬鍾意食牛既我同埋鍾意食海鮮既朋友仔🤤火鍋湯底仲可以任揀兩款,我地+$48升級咗酸菜魚鍋同埋揀咗人嵾藥膳雞,兩款都有驚喜酸菜魚鍋入面超多料,魚片嫩滑厚身,而且入面仲有海量酸菜同薯粉人嵾藥膳雞入面真係有幾條人嵾😳而且仲有紅棗枸杞子等藥材,雞件份量都唔少啊今次圖片終於唔係只供參考啦😳牛小排非常靚仔,油花好平均而且好有牛味,200g份量好多,超級抵食三式手工丸每款有兩粒,size比一般丸大近一半😳梅菜豚肉丸最特別,咬到梅菜好爽脆,墨魚丸同蝦丸都好彈牙蔬菜拼盤有好多款,而且每款都好新鮮,每次火鍋必點既窩荀都有😻另一重點登場既海鮮拼盤!有成8款咁多,每款都好新鮮,仲洗得好乾淨,放心又
作為一個邊爐控,lunch都要打邊爐是正常吧😻

另一重點登場既海鮮拼盤!有成8款咁多,每款都好新鮮,仲洗得好乾淨,放心又好味

最後仲有附送飯同烏冬,兩個人飽到食完要散個步先可以上車🤣呢個套餐性價比超高呀