2024-02-22 197 瀏覽
太空主題,基本從入門口到坐低,到處都系打卡位👍🏻可能因為去得晚,我哋話想打卡仲安排咗離後面拍照方便嘅台。11點閂門,10點截單,我哋9點50幾去到仲系接待埋我哋,實喺太感謝啦😚其實我系為咗冰桶去嘅🤪畢竟有邊個女孩子可以拒絕哦╮(╯▽╰)╭不過落單嘅時候可能菜單上冇,問咗佢哋話可以手動落單,實喺太開心啦!!!並且喺上菜和用餐嘅過程中,並冇因為我哋時間夜(最後一桌)或者會耽誤佢哋遲收工嘅原因,導致服務變差之類,每次上菜態度都好好,冇唔耐煩之類,對於好奇嘅地方都會耐心作答。唔知道系唔系按照甜品後上,我哋都驚佢哋唔記得或者食要時間,也系催咗一下。(畢竟耽誤人哋收工都會唔好意思嘅🤪)哩度嘅乾鍋真係要表揚下🥸畢竟天氣凍,下面會有個蠟燭一直加熱,所以全程落嚟都系暖既d菜,感覺呢d小細節用心咗😋四季豆就份量足,沒咩好講,重點心心念念想食嘅冰桶嚟咗!!!實在喺太足料,感覺唔使另外點嘢飲,直接一個冰桶幾個人分就夠晒,而且上面嘅雪條有唔同嘅味道,下面除咗冰之外,仲有涼粉,加上上面嘅冰和紅豆真嘅太鍾意啦!如果唔系時間唔夠,我一人乾一桶😝餐單仲有火鑊之類,不過呢d要時間嘅只能等時間充裕再去╮(╯▽╰)╭呢間都系

呢間都系會令我再去嘅店,我哋都系踩點10點50幾分離開,不過呢段時間冇人過嚟催我哋,體驗感好開心🥰

計埋+1人均先100多一點,地址喺旺角雅蘭中心,不過門口要嚟到旁邊,都算方便,天冷咗,辣辣嘅嘢走起٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
2024-02-04 183 瀏覽
原本諗住開開心心食飯唱k,同女朋友嚟諗住聽下歌,點知啲服務態度勁差。個台勁細,一d feel都無。音響都算ok,不過音樂聲偏細。嘢食就過得去,選擇比較少,款式唔算多,上餐速度慢。最過分係,佢喺食到個半鐘嗰陣同我地講last order,咁我地就當然叫多啲,慢慢食,點知佢撘正兩小時嘅時間,唔出聲直接走嚟熄咗我地個爐,然後倒曬我地叫嘅食物。嗰度都有五、六碟食物,為咗趕客,咁樣浪費食物,真心唔欣賞。講真,你又全部吉枱,又無人出面等位,你咁早趕我地走做咩?如果你有禮貌咁善意提醒我哋,我哋自然會識做食快啲,不過餐廳就選擇用另一種方法,一方面浪費食物,另一方面導致呢篇文章嘅誕生。同埋我想講,呢間餐廳嘅主打係唱k火鍋,一路唱,一路食,就當然食得慢,咁你又要限時兩個鐘,我打電話book位嘅時候又無講,點會夠時間?我初頭以為星期六、日晚會勁多人,點知餐廳又無人等位,又咁多吉枱,都仲要咁樣趕客,唔怪得知間餐廳做唔起,搵幾多kol 嚟宣傳都無用,仲浪費埋Vsing個名。好好嘅concept,好好嘅硬件,就比好差嘅服務一手破壞。

個台勁細,一d feel都無。

音響都算ok
,不過音樂聲偏細。

嘢食就過得去
,選擇比較少
,款式唔算多
,上餐速度慢

嗰度都有五、六碟食物,為咗趕客,咁樣浪費食物,真心唔欣賞。

好好嘅concept,好好嘅硬件,就比好差嘅服務一手破壞。
⭐️野菌冬瓜雞鍋 $118餐廳仲有酸菜魚、魚頭鍋等等湯底選擇,不過個日想清淡啲,就揀咗呢款,食完配料之後仲有一個濃郁又好好飲既雞湯!⭐️手切牛小排 (細$238)牛肉輕輕淥熟後很軟嫩⭐️海鮮拼盤 ($238)極高cp值!有多款海鮮包括魚片、鮑魚、海蝦、魷魚、帆立貝、廣島蠔、珊瑚蚌,每款都大大隻新鮮飽滿!⭐️蔬菜拼盤 $108⭐️玫瑰冰粉 $38
⭐️野菌冬瓜雞鍋 $118

⭐️手切牛小排 (細$238)
牛肉輕輕淥熟後很軟嫩

⭐️海鮮拼盤 ($238)

⭐️蔬菜拼盤 $108
⭐️玫瑰冰粉 $38
2024-01-22 187 瀏覽
龍蝦湯底火鍋是濃郁香甜的湯底,讓你在火鍋中品嚐到龍蝦的鮮味。烤魚則具有炭烤的香氣和酥脆的外皮,保留了魚肉的鮮嫩口感。將烤魚放入龍蝦湯底火鍋中煮,可以讓魚肉更入味且多汁,帶來獨特的美食體驗。這道結合了龍蝦湯底和烤魚的美食組合,絕對是一道讓人垂涎欲滴的佳餚
2024-01-21
慶祝紀念
生日
2024-01-13 258 瀏覽
行完街想食火鍋,食咗個Level 2 (好似叫太空餐),兩個人連加一收$458 (120 minutes) (星期六每人加$20),唔駛等位。食材ok (基本牛,豬,雞,居然仲有羊), 任飲罐裝飲品,都係果d嘢,飲啤酒要加錢。環境ok (有註場歌手唱歌,水準),大枱,坐得舒服,招呼ok(有禮貌,上菜快,收碟快),推介龍蝦湯底,龍蝦味濃,另一推介手打牛丸,爆汁,美中不足食物選擇較少。總結,物有所值,旺角行完街食晚餐好選擇。
,飲啤酒要加錢。環境ok (有註場歌手唱歌,水準
,另一推介手打牛丸,爆汁
2024-01-13
2023-12-22 293 瀏覽
冬至兩公婆去食個麻辣烤魚,鹹唔到PK,啲鹽好似唔使錢咁,仲要唔提供茶水,同侍應講啲嘢太鹹,佢就同我講呢啲係師傅整嘅問題唔關我哋事我哋唔知道,呢間嘢冇下次 !鹽油多味精又多

為先生發聲:食飯應該要開心!Sorry ,係我哋十個人唔啱,冇留意原來餐廳唔提供 <Last Call Announcement> 是應該的!因為平時食開果幾間餐廳都訂滿左,見呢間仲訂到位,滿心歡喜就試試佢。老友聚會都唔係講究食物質素,志在聚一聚吹吹水。食緊飯,吹緊水,突然有個戴口罩嘅 Waitress 行嚟, 比張單我哋, 話我哋已經食夠兩個鐘,要埋單。吓!每人加左 $59 任飲啤酒,問佢加多一杯得唔得?Order 甜品得唔得?答案係 NO!仲話已經過咗兩個鐘無得加。 我問點解你哋冇 Last Call?佢冇理我, 佢只強調話你哋已經食夠兩個鐘 ,冇得再加任何嘢。咩餐廳?Well .... 成班老友出嚟食飯,最緊要開心, 唔同你鬥氣,唔同你拗,你鍾意冇回頭客, 花椒子,應承你, 永遠[冇]下次!

題外話/補充資料: 唔會推薦比親戚朋友
2023-12-14
2023-11-02 414 瀏覽
湯底口味麻辣度非常足.火鍋配料,亦選擇非常之多, 色彩望落去同食落去都係新鮮嘅. 上菜速度及周邊服務員亦很快手 同有禮貌, 我哋今次揀咗第二級嘅選擇都已經可以食到非常之飽.
湯底口味麻辣度非常足.
火鍋配料,亦選擇非常之多, 色彩望落去同食落去都係新鮮嘅.

2023-10-20
慶祝紀念
生日
  • 西班牙黑毛豬
  • 廣島蠔
2023-10-09 1677 瀏覽
上個月跟朋友來到這間位於旺角雅蘭的火鍋店,店內裝飾好像去了太空一樣,非常特別!而且現場還有人唱歌,相當熱鬧!餐廳晚上有提供飲任飲食火鍋,亦可以單點食物!而我們就想試試他們的烤魚,所以就選擇散叫了!花椒香辣烤魚,他們的烤魚可以揀選辣度,我們點了小辣,辣度不算好辣,是微辣的感覺!魚是有兩斤的江團魚,魚肉嫩滑結實,不會有好多骨!湯內有大量芽菜,還有萵筍,香辣美味!手切牛小排,食完烤魚就點了些火鍋配料繼續打邊爐!牛小排份量都幾多,肉質鬆軟,牛肉味濃!手工墨魚丸,墨魚丸爽口彈牙,入面有粒粒的墨魚肉,不錯!土豆片,食烤魚必點的土豆片,土豆片吸收了湯的味道,食落粉粉的,特別惹味!午餐肉,午餐肉打邊爐必食,咸香得黎又有湯的辣味,十分刺激味蕾!蜂蜜綠茶,綠茶有淡淡的蜂蜜甜味,而且又夠冰凍,解辣一流呀!
手工墨魚丸,墨魚丸爽口彈牙,入面有粒粒的墨魚肉,不錯!
蜂蜜綠茶,綠茶有淡淡的蜂蜜甜味,而且又夠冰凍,解辣一流呀!
2023-08-31
✅設有獨立房間,夠晒private! (木星/水星/火星房,每個房型平日同假期既最低消費都吾同)✅房間內仲有得唱K,有得食有得玩,係同朋友聚餐既好地方✅餐廳除咗散叫,仲有得揀任食120分鐘——————————————————FOOD: -自選鴛鴦湯底:麻辣鴨血湯鍋|養顏花膠雞鍋(🔥麻辣湯底夠晒足料,入面巨量花椒同埋鴨血,鍾意食辣一定要叫!|🔥花膠雞湯估唔到咁濃郁,而且隻雞拎返上嚟食嘅時候仲超級嫩滑)-海鮮拼盤 $238(🔥集齊多種海鮮 -有魚片、九孔鮑魚、海蝦、鮮魷魚、帆立貝、廣島蠔、珊瑚蚌,食物質素都好平均,全部都好鮮甜)-牛魔王拼盤 $480(🔥想食牛,但係又唔知揀邊款,叫呢個拼盤就啱,可以咩都試吓)-手工墨魚丸 $88(墨魚丸口感超級彈牙)-豚肉花 $118(豚肉卷到一朵花咁樣上碟,賣相一百分,食物質素方面,肥美程度啱啱好,唔算太瘦都唔算太肥)-萵筍片 $48(打邊爐必叫嘅萵筍片,爽脆鮮甜)-鮮腐竹 $38(中規中矩,冇咩comment😆)-響鈴 $38(中規中矩,冇咩comment😆)——————————————————#nicefoodnl油尖旺

✅房間內仲有得唱K,有得食有得玩,係同朋友聚餐既好地方
✅餐廳除咗散叫,仲有得揀任食120分鐘

——————————————————

FOOD:
-自選鴛鴦湯底:麻辣鴨血湯鍋|養顏花膠雞鍋

-海鮮拼盤 $238

-牛魔王拼盤 $480

-手工墨魚丸 $88
(墨魚丸口感超級彈牙)

-豚肉花 $118

-萵筍片 $48
(打邊爐必叫嘅萵筍片,爽脆鮮甜)

-鮮腐竹 $38
(中規中矩,冇咩comment😆)

-響鈴 $38
(中規中矩,冇咩comment😆)

——————————————————
#nicefoodnl油尖旺
花椒子📍旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號太空主題火鍋烤魚店🐟除左有live brand🎸更可以一邊烤魚😋打邊爐🍲一邊上台點歌🎼唱卡拉OK🎤真係有得食又有得玩~👍🏻我今次來左食特色烤魚有辣有唔辣~多款口味任君選擇叫左🌶️花椒香辣烤魚~夠哂惹味烤魚選用達兩斤重🐟江團魚肉質滑溜~啖啖肉~少骨多肉~好味食住烤魚邊點歌🎤唔唱歌都可以聽歌👂🏼食飽飽仲可以上台唱返兩首歌😆幾好氣氛食完烤魚加湯打邊爐🍲配料選擇多不論海鮮、肉類、蔬菜定丸類都有我就叫左以下幾款~。菜肉蝦零吞。手工墨魚丸。大扇貝。冬瓜件。娃娃菜仲叫左脆炸小酥肉同紅糖糍粑😋飲埋佢地自家制竹庶茅根水~唔驚熱氣大家想食火鍋/烤魚可以來一試呢個全身體驗😆留意大廳音樂好勁~如果想傾偈建議訂包廂
花椒子

肉質滑溜~啖啖肉~少骨多肉~好味

食住烤魚邊點歌🎤唔唱歌都可以聽歌👂🏼
食飽飽仲可以上台唱返兩首歌😆幾好氣氛
食完烤魚加湯打邊爐🍲配料選擇多
不論海鮮、肉類、蔬菜定丸類都有
我就叫左以下幾款~

。菜肉蝦零吞

。手工墨魚丸
。大扇貝

。冬瓜件

。娃娃菜

仲叫左脆炸小酥肉同紅糖糍粑😋

飲埋佢地自家制竹庶茅根水~唔驚熱氣

2023-09-29 212 瀏覽
身邊有不少朋友都好喜歡吃烤魚🐟,最近旺角的 🌶️花椒子 推出烤魚系列呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),愛吃的朋友又怎能錯過呢~ 餐廳以辣、火鍋、仼食 及 唱K做主題🥳,吸引到一班愛K歌的朋友仔在舞台上大展歌喉😍,台下的朋友則可以一邊支持一邊直播再一邊吃東西,太滿足了~ ☆ 蕃茄濃湯烤魚🍲$328 烤魚果然不錯,原條大魚,肉質結實又嫩滑,相當鮮美,有驚喜耶~湯頭濃郁,充滿蕃茄香,又濃又甜,小朋友都愛吃~  走地滑雞件🍗$68 雞件有好多塊,雞肉嫩滑,肉質彈牙,也不錯。 ☆ 炸小饅頭🍞$48 炸饅頭是我的最愛,略為炸得過了火喉,蘸煉奶更美味。 ☆ 響鈴🔔$38 吸滿蕃茄湯的響鈴,有誰能抗拒呢~ ☆ 貢丸🐽$48 貢丸彈牙,質素不錯。 ☆ 魚皮餃🥟$38 新鮮製的魚皮餃,質感彈牙,也好吃。 ☆ 韭菜餃🥬$38 韭菜餃不能煮太久,小心煮得太腍囉~ 整體質素不俗,快點帶你愛唱K的朋友來吧~
台下的朋友則可以一邊支持一邊直播再一邊吃東西,太滿足了~
☆ 蕃茄濃湯烤魚🍲$328

走地滑雞件🍗$68

雞件有好多塊,雞肉嫩滑,肉質彈牙,也不錯。
 ☆ 炸小饅頭🍞$48

炸饅頭是我的最愛,略為炸得過了火喉,蘸煉奶更美味。
 ☆ 響鈴🔔$38

☆ 魚皮餃🥟$38

新鮮製的魚皮餃,質感彈牙,也好吃。
 ☆ 韭菜餃🥬$38

韭菜餃不能煮太久,小心煮得太腍囉~
整體質素不俗,快點帶你愛唱K的朋友來吧~
2023-09-11
2023-09-28 195 瀏覽
呢間係鍾意食辣同唔鍾意食辣既朋友仔都會鍾意,依家lunch都好經常去食,晏就人流唔多,而且選擇好多,可以打Bino🥘或者小菜,希望遲啲可以試埋佢地既邊爐,下午茶餐好抵食,極力推介要食肥腸,肥腸炸完再炒味道好香口,味道又唔會怪怪的,而且旁邊既青椒都好好送飯🍚另外既水煮牛肉都好嫩口好滑,又唔會太辣,份量都幾多,呢個價錢十分抵食😋-佢地仲有好多唔同既套餐,有時候仲有人現場唱歌🎤或者大家夠膽仲可以自己上台跳架😆提提大家大概3點鐘既時間佢地會落場唔做生意,大家留意啦👀
2023-08-08
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 肥腸
2023-09-28 128 瀏覽
旺角-花椒子 呢間嘢無論係食物同埋服務嘅質素都唔太好同朋友嗌咗酸菜金湯鍋&蕃茄濃湯鍋,火鍋配料同埋飲品選擇唔多。 以太空做主題嘅火鍋放題🧑🏻‍🚀,都幾特別👍🏻入到去坐低再揀咗Lv.2 同點咗啲配料,行出去拎嘢飲整調味料。返到去坐低之後職員同我哋講唔可以自己拎飲品,要喺張紙度落單。 本身想落單嗌個涼菜小食-七味魚皮,但係職員堅持都話喺張紙度落單,講咗三次佢哋最後上咗一份炸魚皮,好似聽唔明我哋講嘢🌝 我哋落咗啲未熟嘅嘢食落去個湯底度,只係煮咗一陣,個職員就走過嚟教細我哋啲火,令到我哋啲嘢食keep住都未熟。。。 每一次嗌啲職員,一直都冇人理。啲音樂又播得太大聲又冇禮貌🌚之後唔會再嚟食
旺角-花椒子
呢間嘢無論係食物同埋服務嘅質素都唔太好

2023-09-25
2023-09-04 283 瀏覽
朋友搵到一間係旺角區,有得打邊爐,又有得聽歌,仲可以點歌嘅餐廳,仲有間房可以一邊打邊爐一邊唱k,真係啱晒一大班人聚會🤩而且玩味十足,以太空人做主題,打卡一流。佢除咗有放題打邊爐,仲可以散叫。我哋見散叫可以食到烤魚,而且不限時,所以諗咗好耐,決定放棄好抵食嘅放題,叫咗條烤魚食。佢有幾款味道,因為其中一個人怕辣,所以我哋叫咗蕃茄湯底,湯底勁濃,好正😍魚嘅份量都好驚人,條魚食極都仲有,魚嘅質地夠實,亦都夠入味,如果人少嘅話基本上唔需要點太多其他嘢食,下面仲有大量嘅蔬菜類食物,萵筍、芽菜、蓮藕等等。。。全部都好入味。我哋另外叫咗滑雞件、團團丸丸(即係丸類拼盤)、蔬菜拼盤、燕餃。滑雞件份量好足,好抵食。當中最推薦呢份丸拼盤,有四款,全部自家製,最特別係梅菜豬肉丸,食落有啲似蒸肉餅。餐廳氣氛好好,最大嘅好處係可以點歌,聽到自己想聽嘅歌,而且無論男女,把聲都好好聽,全晚都好enjoy😌