餐廳: KaS Simply Deli
資訊:

一間屹立鰂魚涌好多年嘅小店,由lunch set 食到而家廚師推介,今次嚟係為班俏皮朋友慶生,食物質素同味道都非常之好,連隔離枱見到同聞到我哋嘅食品都流晒口水,好可惜要預訂先有,佢哋唯有等下次啦🤣🤣🤣是日午餐:1. 柚子蜜焗雞翼 - 香甜肉嫰2. 辣肉腸魷魚鬚 - 辣肉腸嘅咸香配合魷魚鬚嘅鮮甜原來可以咁match,焗得又香又惹味,魷魚鬚又粗又爽,正呀👍3. 酒煮大蜆(要預訂) - 大蜆嘅香氣直撲鼻孔,粒粒肥大肉厚,啲蜆汁鮮甜到呢,真係冇得輸👍👍👍4. 蟶子意粉(要預訂) - 唔用青口用蟶子,成個餸upgrade哂,意粉煮到Al dente,大大隻蟶子又爽又鮮,好fresh👍5. 威靈頓牛(要預訂) - 千層酥皮好香好鬆脆,牛油同芝士嘅味道互相配合,牛肉係焗到粉紅色㗎,肉質鮮嫩軟腍腍,咬落去肉味好濃,絕對係哩度嘅招牌菜👍👍👍6. 三文魚野米飯 - lunch set 健康之選7. 豬鞍野米飯 - lunch set 最受客人歡迎8. Carrot cake 心太軟 焦糖燉蛋 - 三款都各有特色,個人就鐘意焦糖燉蛋,但最受歡迎應該係心大軟,朋友話食完覺得好幸福喎🤣尤於今次係食海鮮關係,價錢

是日午餐:
1. 柚子蜜焗雞翼 - 香甜肉嫰
6. 三文魚野米飯 - lunch set 健康之選
7. 豬鞍野米飯 - lunch set 最受客人歡迎

尤於今次係食海鮮關係,價錢相對會貴啲但都算合理,佢嘅lunch set 都係百零蚊,絕對係性價比高👍

一間零宣傳靠口碑撐到而家嘅小店,我會繼續幫襯,希望遲啲會有多啲新菜式比我品嚐😁
柚子蜜焗雞翼
辣肉腸魷魚鬚