2013-08-02 4535 瀏覽
一次無心插柳下經過源品, 眼見一個人都無…但本著一試無防既心態試下, 點知一次就愛上! 煲既選擇有四款: 有招牌既麻辣雞煲, 醉雞煲, 沙嗲湯同雜菌清湯. 麻辣雞煲係主打, 煲內用上大量花椒八角, 大蒜, 葱段同香料, 一開蓋已經香味撲鼻! D雞吸唒煲內既精華, 勁入味, 完全食到停唔到口! 兩個人食半隻雞係完全唔夠喉~而另一款醉雞煲, 味道就較清淡, 但都有香醇既花雕酒香! 食件雞, 飲啖湯都幾正! 食完D雞, 店員就會幫你加上雞湯, 可以開始打邊爐~呢度食物款式都唔係好多, 都係離不開牛肉, 丸類同菜類. 佢每日都有D時令海鮮, 又或者可以預先打嚟order! 首推呢度既膏蟹, D膏多到漏唒出嚟, 好鮮味! 仲有象拔蚌仔, 鮑魚仔都好新鮮. 其他食物如手切肥牛, 招牌墨魚丸, 九菜餃都好好味! 濃郁既湯底配埋粉絲同烏冬, 就係成餐最好既ending! 源品雞煲而家已經成為我每月至少食一次既餐廳