2019-03-26
Openrice人氣食店一定要試!今日咁岩OT到八點鬆啲,應該冇咁多人啦,所以就搵間平時peak hours應該要排隊既餐廳獎勵下自己!百樂中心成橦有好多餐廳,Sodam Chicken 個logo咁sharp一眼就睇到,上到去8:15真係唔使排 ✌🏻二人入座,坐左係廚房出菜位,簡直係折磨自己 🤣 好肚餓睇住一碟碟炸雞捧出黎,拿拿林叫野食先!😋招牌太陽芝士冇可能唔食!一模一樣!超正!炸雞好新鮮,岩岩炸起就拎出黎,所以隔住手套都好熱好熱,仲要點落啲熱辣辣既芝士度,太邪惡喇!但真係好好味!雞肉好嫩滑同爆晒油!啲皮同啲肉已融為一體,所以食左都唔多覺(邪惡!)碟底仲有大量牛油,好香奶油味 👍🏻👍🏻另外仲叫左個紫菜。個粉好香,雖然一哄埋去會有少少想打乞痴,但佢原來唔只個面有粉,食落入面都taste到好香紫菜味。兩碟雞都係份量好大!我地兩人食係眼闊肚窄,最後打包左幾舊紫菜雞 🤣 個人建議二人可叫一碟雞一個小食,就岩岩夠,起碼有三人先好叫兩碟雞。每枱備有手套好垃圾桶。另外設有二人餐。最後加埋一人均二百鬆啲,唔平但抵食!
招牌太陽芝士冇可能唔食!
一模一樣!超正!
每枱備有手套好垃圾桶。
另外設有二人餐。
最後加埋一人均二百鬆啲,唔平但抵食!