2023-10-12
好耐之前已經有朋友介紹過我食呢間!前幾日碌碌下見到而家午餐𝗯𝗼𝗼𝗸位有𝟲𝟲折,份量仲同夜晚嚟食一樣!〃•ω‹〃♡ 𝗴𝗼𝗴𝗼𝗴𝗼!我哋坐嗰間房有好多超人嘅模型,好似同我哋一齊食嘢嘅感覺 ₍ᐞ•༝•ᐞ₎◞ ̑̑ !我哋被安排坐喺鐵板正前面,嘴巴、鼻哥仲有眼睛都好忙碌𝗵𝗲𝗵𝗲 因為眼睛都會不自覺地比師傅嘅表演吸引住 🖍️🔥🍳我哋揀咗套餐𝗩 (二人前)!🦞💦 午餐𝟲𝟲折: $𝟭𝟱𝟭𝟬 (原價: $𝟮𝟮𝟴𝟴)龍蝦同南非鮑魚都超大隻,喺煮之前仲見到喺度郁緊 > ̫ < ♡ 🦖龍蝦係必食!師傅煮得啱啱好,肉質好彈牙又𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆 (●´~`●) 至於鮑魚外層微焦,口感好豐富🐚第三位佳麗💦 登登登櫈~~~~ 鵝肝𝘄𝗮𝗸𝗮𝗸𝗮! 口感好滑,好柔軟😚 配上酥脆嘅包好過癮🍞 咬落去嘅時候,鵝肝會喺口度融化,濃濃嘅香氣𝗯𝗶𝘂𝗯𝗶𝘂𝗯𝗶𝘂出嚟( ˶ ´﹃`˵ ) 𝘄𝗮𝗮~~ 🥩日本厚燒𝗔𝟰和牛本身都好嫩滑同𝗷𝘂𝘂𝘂𝗶𝗰𝘆,加埋蒜燒嘅味道,超級好食!🧄蝦乾蟹子炒飯🦐🦀🍚 炒嘅時候加埋燒和牛嘅油脂,香氣超濃郁👃🏽👃🏽去到呢道菜已經有啲飽,滿滿嘅滿足感( ´ω`) ⊃゜゜゜❤另外,要推薦一下個炒芽菜!🦖好香口,
我哋揀咗套餐𝗩 (二人前)!🦞💦
午餐𝟲𝟲折: $𝟭𝟱𝟭𝟬 (原價: $𝟮𝟮𝟴𝟴)
另外,要推薦一下個炒芽菜!🦖好香口,不過略嫌少少油
然後意想不到嘅係個海鮮湯原來係用上主角之一 🦞嘅龍蝦頭煲煮而成,好鮮甜!😋 我個食貨朋友一路食一路讚不絕口𝗵𝗮𝗵𝗮 🦖
𝗕𝘁𝘄上甜品前,有個超𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲 同𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁嘅位🥹 師傅慢慢喺鐵板上畫上𝗾𝗾 嘅小新(仲有🐘>< )𝗰𝘂𝘁𝗲 𝗯𝗮𝗼𝗼 𝗹𝗲𝗵!! 師傅畫工一流!🦖 職員仲好主動幫我哋影相 (๑´ω`๑)🎂 爆炸開心💣
最後嘅甜品,我揀咗紅豆雪糕🫘🍦 甜度啱啱好!!重紅豆味之餘,仲有粒粒嘅紅豆㗎,推!!
回頭指數🦖: 𝟰.𝟱/𝟱
(特別推介午餐時間嚟!好食又好抵,覺得都幾適合慶祝生日/週年嗰啲!🔥)
鐵板超
📍尖沙咀麼地道𝟲𝟭號冠華中心地下𝟭號舖