獨食難肥... 好嘢係要捉埋一班朋友一齊開心SHARE 先過癮!西營盤 Melody 推出 HK$988 2.5小時 free-flow Brunch,真係超!級!正!🤤🤤🤤APPETISERS 會送上台,唔需要自己夾,份量多到嚇一嚇⚡ 當中我最最最鍾意係 terrine campagnarde,冷肉醬口感順滑😘 食到淡淡肉粒,嗒落又肝嘅香味,terrine 上面好似蛋黃咁嘅桃醬正好消消油膩感,配baguette食真係一流😋其他前菜都好有心思,🌭 腸仔係House made 超有心機;🐟 tuna tartare 配lemongrass dressing同fennel口感清新;🍆 燒茄子非常惹味,配烘麵包食好夾;🥗 沙律除左血橙,有我最愛嘅gorgonzola blue cheese + 核桃,嘻嘻正!MAINS 點左四項,全部食到我嘩嘩聲!►quarter suckling pig, seriously and barbecued grapes 乳豬塊皮脆卜卜,脆得來唔硬,入口有濃濃油脂香🐷 配buttery mash好滿足,伴碟抽提子有烤過,異常地甜🍇 一啖提子一啖肥肉一齊食,有

Terrine  Campagnarde

MAINS 點左四項,全部食到我嘩嘩聲!

乳豬塊皮脆卜卜,脆得來唔硬,入口有濃濃油脂香🐷 配buttery mash好滿足,伴碟抽提子有烤過,異常地甜🍇 一啖提子一啖肥肉一齊食,有酒池肉林嘅感覺!!!

►wagyu beef cheek kaldereta
和牛面頰炆得好淋🐮 所有精華都鎖住係肉之間!伴碟有幾舊cheese dumplings,好似puff咁幾有趣 🤠

►roast yellow chicken, röstii potato, 2 fried duck eggs and slaw
完隻雞係你面前切,香噴噴,非常JUICY🍗 最正配菜嗰2塊薯餅,上面仲有煎太陽鴨蛋🍳 OMG!我覺得自己好幸福 🫶🏻💕

►truffle mushroom lasagne and cauliflower cream
呢個正,將truffle + mushroom兩大我最愛夾左係千層面中🍄🍄 每一啖都香噴噴!以為會配薯蓉,原來係cauliflower cream,唔錯!

DESSERT 我以為自己會鍾意sticky toffee pudding🍮,但係passion fruit pavlova❤️‍🔥 真係無得頂,酸酸甜甜,正好消一消呢餐飯嘅油膩感 🤰🏻

食Brunch嚟講,食2-3個鐘差不多,有少少酒落肚會HIGH 好多,強烈建議 FREE-FLOW🥂 如果想叫 Coctails,我試左四款都唔錯,可以參考吓:

► Salted Caramel Espresso Martini
► Yellow Pepper Margarita
► Gummy Bear