2021-12-22
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 牡蠣酒場 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖/🧃広島三樽灣極生蠔🦪$98 //熊本 天草生蠔🦪 $128每日日本直送嘅新鮮生蠔就寫晒喺將餐紙上面,我揀咗女生最愛嘅熊本天草生蠔,的確係好易入口,好滑,蠔味適中。而朋友就揀咗全香港獨家嘅三樽灣生蠔,肉質好似牛奶咁綿滑,海水咸香味極重。/🧃熊本縣產雞心 // 牛舌 各$38串燒選擇多,價錢適中,質素亦都非常好,特別係牛舌,厚切得來一啲都唔韌,油香十足。/🧃天草大王大雞翅 $110百幾蚊一隻雞翼,就睇吓你有幾驚為天人, 真係非常大隻,夠2人食,外皮亦都燒得好靚,夠脆,肉質鮮嫩。/🧃胡麻油甘魚刺身 $98厚切嘅油甘魚,一樣非常新鮮,夠晒油香得來都好鮮甜,加埋胡麻同埋紫菜食,當沙律都幾啱。/🧃蒜片欖油生蠔意大利麵 $128呢個都幾有驚喜,意粉軟硬適中,亦都唔會搞到油淋淋或者好多汁,辣辣地,非常之惹味,同生蠔一齊食就更加有海鮮風味。/🧃薑味威士忌梳打 $58呢度嘅high ball 選擇比岀面多,價錢仲好合理,收工過嚟飲番杯,食生蠔,真係幾正。/🧃宮崎"白向夏"柑橘梳打 $48金橘類梳打
🔻 牡蠣酒場
🧃広島三樽灣極生蠔🦪$98 //熊本 天草生蠔🦪 $128
🧃熊本縣產雞心 // 牛舌 各$38
🧃天草大王大雞翅 $110
🧃胡麻油甘魚刺身 $98
🧃蒜片欖油生蠔意大利麵 $128
🧃薑味威士忌梳打 $58
🧃宮崎"白向夏"柑橘梳打 $48
金橘類梳打呢度都有幾款,揀咗呢一款,金橘味比較淡,唔會好酸,好易入口。
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig