2018-02-14
就黎過年,明知將會大吃大喝,也忍不住先到番本熱下身先,節食既概念,不適合過年,哈哈。黎到番本,雖已訂位,但等入座既客人逼爆門口,真係幾時黎就甘多人。一坐底,為爭取時間,先黎大量刺身先。咩都叫十件,吃大量刺身是指定動作嘛。三文魚、甜蝦、白玉拖羅、象拔蚌、希靈魚、鯛魚、榮螺片、北海道帶子、赤貝,都是encore 又encore 。番本既刺身個人覺得算 ok甘呢個價錢可以任食又任飲,仲要求咩?!三個人以上就有蒸氣鍋任食,海鮮、蔬菜任叫任食。和風牛肉粒要趁熱食。熱食唔錯,凍左就會乾身。鐵板炒銀芽唔好睇少呢個鐵板炒銀芽,出奇地清脆好味,我居然encore左天婦羅種類幾多,大蝦、蟹柳、南瓜都唔錯。如果外層可以再脆些就更好了。北海燒蠔、芝士蟹子燒帆立貝都係必食之選!戰鬥力驚人嘅我們,最後連拉麵同炒飯都唔放過。黑蒜油叉燒拉麵,黑蒜味突出。鰻魚炒飯都係可以兩人清一碟既!呢渡既糯米滋有三款,芋頭、荔枝和榴槤。喜歡食榴槤嘅朋友,一定會好鍾意呢個榴槤糯米糍。因為真係非常濃的榴槤味!
一坐底,為爭取時間,先黎大量刺身先。
咩都叫十件,吃大量刺身是指定動作嘛。
番本既刺身個人覺得算 ok
甘呢個價錢可以任食又任飲,仲要求咩?!
三個人以上就有蒸氣鍋任食,海鮮、蔬菜任叫任食。
和風牛肉粒
要趁熱食。
熱食唔錯,凍左就會乾身。
鐵板炒銀芽
北海燒蠔、芝士蟹子燒帆立貝都係必食之選!
戰鬥力驚人嘅我們,最後連拉麵同炒飯都唔放過。
黑蒜油叉燒拉麵,黑蒜味突出。
鰻魚炒飯都係可以兩人清一碟既!
呢渡既糯米滋有三款,芋頭、荔枝和榴槤。