2024-09-24
啱啱同朋友打完波,就諗住一齊去附近打邊爐。我哋行住行住時發現咗呢間餐廳,見到係放題式嘅火鍋,覺得唔錯,就決定去試下。-我哋兩個都點咗火鍋],所有嘅食物任食,包括我最愛嘅松葉蟹,真係太期待啦!-湯底係醬油湯同豬骨湯,醬油湯有非常香濃嘅醬油味,味道啱啱好,飲住特別開胃,而豬骨湯飲住非常鮮甜,睇得出係熬制而成嘅。-仲有必點嘅宮崎和牛,真係太正啦!和牛涮入湯底後,一口咬落,牛肉香氣喺口中散開,非常濃郁香甜,係我目前食過最鮮,味道最好嘅和牛!-我最愛嘅蟹肉,軟軟嘅,入口即化,非常好食,而且每一隻都特別大隻,食到非常爽!松葉蟹仲帶有清新嘅感覺,非常鮮嫩,令人忍唔住多食幾盤!-朋友仲點咗刺身盛宴,有三種唔同嘅刺身,每一種都特別鮮美,完全冇腥味,而且肉質滑溜溜,基本唔需要咬,簡直係完美料理!-仲有火鍋嘅好搭檔 - 豚肉。豚肉外表晶瑩剔透,肉質鮮嫩,食起嚟非常清新,唔會有種臭味,令人難以忘記佢獨特嘅味道。-打完波食火鍋真係好爽!下次仲要同朋友一齊嚟食更多!
我哋兩個都點咗[松餐火鍋],所有嘅食物任食,包括我最愛嘅松葉蟹,真係太期待啦!
打完波食火鍋真係好爽!下次仲要同朋友一齊嚟食更多!