2020-12-10
平時行K11 musea, 都會見到chatterbox門口圍滿晒人,開咗咁耐都未有機會食,今日去太古城行街,諗住search下商場有咩食啦,點知原來佢屋苑範圍入面開咗間chatterbox express! 即管去睇下有冇位啦🤣🤣我地去既時候都兩點幾,咁啱就過咗lunchtime,所以就算限坐一半枱都有位。餐廳可以掃qr code落單,亦都可以去櫃枱order,就算唔太識手機落單都唔擔心。去櫃枱落完單就會有個感應器,要放返喺張枱特定既位置店員先送到餐過黎既,要記得見到個感應器着咗一圈紅燈先叫成功activate呀~我地叫咗佢招牌既海南雞飯同埋大蝦喇沙,再加多咗個雞肉沙爹串同埋upgrade一杯餐飲做美䘵哥斯拉🤣🤣海南雞飯用既係雞胸肉,完全無骨啱晒我呢啲懶人食,雖然係雞胸肉但真係好嫩滑,加埋佢個汁係比較fresh既,類似日式沙律汁既感覺,點埋佢啲醬食就perfect~大蝦喇沙一樣係懶人至愛,平時食喇沙好怕要喺啲湯度撈隻濕立立既蝦上黎剝殼,呢度既大蝦係剝!埋!殼!比你架!好感動🥲🥲🥲 大蝦好爽口,喇沙湯底係我最鍾意既風味,椰漿比例比較多,好好飲~雞肉沙爹係最後先上桌既,估唔到expres
雞肉沙爹係最後先上桌既,估唔到express店都有即叫即燒既沙爹,熱辣辣既雞肉點埋沙爹醬真係無得輸,值得一讚佢個沙爹醬比起出面有更多既花生,味道好濃郁~~
飲品方面美祿哥斯拉童趣味十足,有好多朱古力波波,脆卜卜加埋雲呢拿雪糕幾好食~味道對大人黎講係甜啲既,叫咗呢個用咗今日既甜品quota,咁個咖央椰子雪糕多士就唯有留返下次再試喇🥺🥺