2022-07-24
Chor Bazare Indian Cuisine地址: 大坑新村街14號地下搵地方搬屋, 本身喜歡靜中帶旺架地區, 又要方便係港島區返工, 大坑小社區成了的心目中之選。睇左幾個放租盤, 四圍行下再了解附近民生設施同生活所需, 再搵地方食野醫肚。 小店式經營架餐廳同茶餐廳都好多, 岩曬我呢D無飯家庭。Indian Cuisine 卻有泰式菜, 叫碗冬陰公湯, 濃味得來又酸又辣, 夏天會促進食慾架。魚餅就是一般食到, 中間混了些豆角同蔬菜粒, 味道偏鹹, 要點泰式甜醬先得。Green chicken curry serve with rice 綠咖哩因加了椰奶, 易入口相對無咁辣。這道也是泰國菜呢, 其待食到手做辣鮮NANN,下次要點歧印度CURRYMango lassi 就係印度飲品啦, 香甜mango + yogurt 打成架飲品, 解辣同濃味食物一流。我點架菜都比較重調味,飲一口成個人都舒服曬。有得食到THAI 同INDIAN CUISINE, 幾得意。
地址: 大坑新村街14號地下