2018-12-09
響PMQ旁邊已經好想試,之前有介紹過呢間鋪頭嘅主廚係女仔嚟㗎。年輕有為創造咗呢個中式包夾西式餡。餐廳走年輕路線係chill 嘅好地方! 感覺上飲吓嘢食個包傾吓計 ,賣點唔係要你食到好飽好飽而係有啲精緻野比你同朋友食下傾傾講講一個晚上。嚟到銅鑼灣呢間新鋪正正喺馬路旁邊應該好易搵,但係唔知點解我搵左好耐。🤦🏻♀️由地鐵站一出兜左幾個圈先到 ,喺咪個Google有問題呢?🤪新舖比中環嗰間大,侍應非常熱情又靚女。雖然係外籍人士但係啲中文講得好好架。佢不停推介一定多人叫嘅款式俾我哋考慮,連飲品佢都幫我諗埋,果然冇介紹錯。最遺憾係我冇食到個甜品囉😔我哋兩個人分別叫咗兩個包包同一個truffle fries 🍟 其中一個包係signature 豬腩肉包包 另外就係炸雞包。或者可能係我平時比較少食肥豬肉所以反而覺得個炸雞包包好食啲。因為佢同嗰醬好match。我建議大家唔好切開佢share嚟食,因為比較麻煩同埋論盡。但係唔share又試唔到咁多款喎! 個truffle fries 提議我哋撈勻嚟食. 食到停唔到口。中式包好似饅頭咁 ,兩邊微微煎香 ,再夾着唔同嘅肉同match 嘅醬汁. Size唔算好
中式包好似饅頭咁 ,兩邊微微煎香 ,再夾着唔同嘅肉同match 嘅醬汁. Size唔算好大 不過女仔來講應該夠架。飲咗杯佢推介既cocktail 果然👍🏻👍🏻(唔記得咗咩名)😆
埋單嗰陣送咗兩張貼紙 一張shocking pink 一張黑色,我即刻諗到其實可以喺個包面度印返佢個logo上去㗎。