2023-06-12
今日上堂要上足全日〰️咁啱有人陪我一齊食Lunch〰️一齊去到附近既食〰️諗住簡簡單單咁食〰️點知行過嗅到好香〰️就係呢一間「火舞町」吸引我地〰️入面環境較寛敝〰️整個店舖都有日式感〰️同埋感覺氣氛都較為高級🟠日式炒麵🟠🟠諗住叫下一D▪️每人Share試下▪️睇到呢度既評語幾好▪️食落去又真係有驚喜▪️估唔到日式炒麵都咁好食▪️炒得好香而又唔會太鹹▪️完全表達到日本果種日式炒麵感覺🟠三文親子丼🟠🟠平時例牌都會食三文親子丼▪️呢度既三文魚都好新鮮▪️而且份量十足▪️最高一層仲有帶子▪️帶子好香好鮮味▪️另外仲有燒過既鮮魚▪️好味指數爆分 🟠豚肉大阪燒🟠🟠呢個豚肉大阪燒係日本既傳統小食▪️已經傳到好多國家都有▪️通常都用醬油、沙拉油、辣醬等等去調味製作▪️口感外酥內嫩▪️肉汁同蛋液結合埋一齊▪️味道十分濃郁🟠🟠關東煮🟠🟠呢個關東煮係送既▪️相當好食▪️每逢去到日本都基本必食▪️呢度既味道可以話好正宗▪️外型精緻▪️味道清新▪️食到好滿足
🟠日式炒麵🟠🟠
諗住叫下一D▪️每人Share試下▪️睇到呢度既評語幾好▪️食落去又真係有驚喜▪️估唔到日式炒麵都咁好食▪️炒得好香而又唔會太鹹▪️完全表達到日本果種日式炒麵感覺 🟠三文親子丼🟠🟠
🟠豚肉大阪燒🟠🟠
呢個豚肉大阪燒係日本既傳統小食▪️已經傳到好多國家都有▪️通常都用醬油、沙拉油、辣醬等等去調味製作▪️口感外酥內嫩▪️肉汁同蛋液結合埋一齊▪️味道十分濃郁 🟠🟠關東煮🟠🟠