2021-06-01 1082 瀏覽
今次去香港島同個女人妻客占卜問事. 佢問我食唔食煙, 我話唔食! 打死都話唔食!因為我知佢食, 而且必定去D露天茶座吹水, 天時暑熱, 我怕怕嘛.最後, 佢載我去露天餐廳鰂魚涌 Flame.唉..... 睇到個人妻係剛烈性格, 佢係客人, 唯有聽吓佢話啦...一到場, 望見 Flame 門口放咗兩部巨型冷風機, 降溫不少, 真幸運.....人妻豪話隨便點, 於是唔客氣點咗客雞肉卡邦尼意粉, 脆香炸雞, 10安肉眼同蒜香雜菌.我好怕食粗身意粉, 雞肉卡邦尼用上比較幼身嘅意粉, 已經加分, 卡邦尼汁忌廉味香濃, 意少彈牙, 再加上肉嫩雞肉, 滿意.蒜香雜菌大部份係蘑菇, 重係新鮮蘑菇唔係罐頭貨, 再加上蒜香味濃, 俾第二個滿意.10安肉眼肉嫩juicy, 肉眼係厚切, 所以一定足10安士.最驚喜竟然係薯條, 係用原個薯仔切成, 連薯仔皮都無刨, 連皮食外脆內軟又juicy唔乾身!超讚.一邊食一邊起卦占卜, 食到天黑, Flame 化身成一間酒吧, 可以繼續飲酒吹水.
今次去香港島同個女人妻客占卜問事.

佢問我食唔食煙, 我話唔食! 打死都話唔食!

最後, 佢載我去露天餐廳鰂魚涌 Flame.

• 雞肉卡邦尼意粉