餐廳: 味味佳餐廳
資訊:

2018-06-05 1007 瀏覽
美孚都有好幾間茶餐廳,但係其實我都很少幫襯味味佳,因為純粹覺得間餐廳燈光較暗,坐得唔多舒服。今天在偶然的情況下和父母來食下午茶餐, 點知食完之後又發覺啲食物質素唔差, 所以整返篇食評做紀念。老豆叫咗個乾炒肉片河,賣相都算唔錯,仲有幾粒芝麻做裝飾。河粉炒得好乾身,而且好夠鑊氣,肉片又夠腍。阿媽叫咗個魚餃湯河,相對失色。個湯底好淡, 魚餃都係喺外邊買返嚟。唯一可取之處就係有大塊生菜跟上。我自己就叫做過勝瓜斑塊湯飯。 炸過嘅班塊其實浸落湯底都唔慌好食。不過我又好鍾意呢個texture。嘻嘻。呢度下午茶餐平均都係40蚊左右, 唔算特別貴啦。

呢度下午茶餐平均都係40蚊左右, 唔算特別貴啦。
2018-06-01