2022-11-12
朋友生日飯,每月都要諗,今次好彩咁啱見到呢間,地方優雅得黎又食品合心水😍不過侍應方面就有待改善,可能是part time 卦,其他黑色西裝都好醒目同好Funny🤭1⃣️ Reception🧐我哋六個人8:10已到店外,當時已經有兩對情侶在等候,明白𥚃面有客而宜未夠8:30,早到咗等下先係正常☺️不過到差唔多8:25開始叫人入埸喇,好奇怪點解係佢叫佢D booking枱,而唔係問在埸外等候既顧客⁉️最好笑係個情況就係,佢會有人走出黎叫有冇陳小姐兩位,我哋朋友幾個互望都覺得點會咁叫架,兩位陳小姐,大把都係咁訂枱啦🤦♂️跟住叫兩位Ivy Chow,我咁啱有個朋友就係叫Ivy ,又係姓周,不過我地唔係兩位,同埋今晚張枱係我訂既,呢個奇怪嘅運作流程,真係要好好檢討一下🦾2⃣️ 劣質侍應😡點解話要改善呢,我哋一行六人,一坐低都好正常問我地係咪食大閘蟹宴,我話係,ok 。跟住我問係咪可以加$50換購一壺花綢酒,個侍應話係,不過你地六個人一壺唔夠分喎😅我一心只係想試吓乜嘢味道,主要今晚都已經諗好咗叫其他酒,我就答佢我地試吓架咋,一人飲少少,佢繼續追住黎😠一人一啖都冇喎,跟住我就唔同佢爭論,係直接叫佢一壼就ok喇😤
1⃣️ Reception🧐
2⃣️ 劣質侍應😡
3⃣️ 黑色西裝係到位同值得稱讚☺️
我首先地叫咗一支白酒,佢問我地幾個飲,咁我就話六個啦,正常野,支酒黎到,問邊位試酒,我心諗呢啲粗野,試乜鬼丫,扮勁咩🤣我就話唔使喇,直接幫我地斟得喇☺️每人斟咗大概三份一杯到啦,支酒剩返唔到四份之一,佢好好咁同我地交代一聲支酒仲有少少,搵個冰筒幫我地雪起👍若果唔係呢間餐廳,又或者唔係呢D黑色西裝衫嘅人服務,我覺得佢哋係唔會為咗四份一支酒而提供一個冰筒😅或者直接斟埋落杯,收走埋個樽算數,呢個係一般正常既做法😜
4⃣️ Funny位
上每一道餸,上菜既不論普通侍應或者黑色西裝果D,唔知係部長,經理還是什麼,都會講出菜式既名既,呢個好正常丫😋唯獨有一味叫(蟹粉脆皮百花釀花膠)講到打晒click🤣花膠釀蝦膠🤣雖然演繹錯咗,但係全程帶親切友善既感覺就成件事好自然,亦冇反感👍
整體上地方環境係靚既,食物質數中高,又未至於去到話頂班果種,因為收費都好正常,所以交到功課就算🥰總括來說都有80分,不防試吓☺️