2018-06-11 592 瀏覽
今晚同friend食飯慶祝生日一行七個人一早book定檯先嚟到見到有條龍仔喺度排隊等位 好彩有book定呢度食物款式算幾多 而且每一樣都唔算太貴打頭陣既係差唔多個個嚟到都會叫Kikusan卷見到d吞拿魚蓉同埋海膽真係好想即刻放曬佢地入口🤤雖然呢個卷先$68 但係d海膽係超級鮮甜 完全可以比美出面d貴價日本餐廳配合好想既吞拿魚蓉再加上鹹香既魚子 兩樣食材都好新鮮 一齊放曬入口真係超滿足我地前後叫左三個先夠皮之後叫左個壽司拼盤不過呢個就有d難share我自己淨係食左一件三文魚壽司三文魚好肥美 肉質都一流脆炸軟殼蟹米紙卷又係好好味軟殼蟹上檯好熱辣辣 食落好脆外面層皮就增添煙韌既口感而且會令到成件事冇咁油膩千層豬扒擔擔麵就正常發揮豬扒唔係另外上既 浸左落d湯難免會淋左但佢好厚切 肉質都好嫩 完全唔會食到痴牙辣雞肉碎溫泉蛋飯係個friend點名一定要叫既一上檯覺得好似個pizza咁撈好曬就可以食得啦個飯唔算太辣 味道好豐富而且飯粒好Q 口感一流之後又叫左一個厚切牛脷煮大根我自己淨係食左少少牛脷佢煮到好淋 味道帶少少大根既鮮甜不過就有d難share最後在叫左個花生芝麻爐打滾佢係d糯米糍入面包住d醬
今晚同friend食飯慶祝生日
一行七個人一早book定檯先