2018-11-25
成日經過元朗都覺得有好多好野食但成日都無從下手,唔知簡乜好。今次行下行下去左一間門口寫住叫校長燒肉既餐廳,佢係一間平民高質既韓燒店頭,本身以為930夜媽媽去到,啲野食實已經去得7788又或者唔新鮮,但我一入到去個陣見啲廚師仲加緊野食落去,新鮮得黎啲款式又齊真係唔話得!呢啲有好多款唔同既燒物同煮物仲要有壽司同沙律,岩晒啲三心二意又心大心細既朋友仔。不過黎得燒肉店,我就留左肚食燒烤啦🤤基本上你嗌得出既肉類都有,而我最中意食既就係叉燒,雞翼同埋羊架。呢到既叉燒好入味,唔會太鹹而且就算唔小心燒耐左少少都唔會乾到入唔到口!仲有羊架都係一樣,唔需要燒得好熟佢既香草味就已經出晒黎🤤最開心既係呢到有燒大蝦同燒元貝,肉質爽甜唔似得街邊既雪藏蝦,真係瘋狂encall☺️但呢到最唔話得既,就係張爐上面既牛油紙,我覺得呢張紙可以防止油份重新入返食物到仲令到啲食物無咁容易燒lon,我都唔好意思不停叫佢地換完又換,但佢地都無托手踭😊